Kombinácia mäso, pórik, dijon horčica a pivo je úplne neskutočná.
Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 4 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná slovenská klasika, najemno nakrájané bravčové karé so skvelým pórikovým cappuccinom. Plná chuť dijon horčice, osviežená kvapkou citróna a k tomu chrumkavé opečené zemiaky s pizza korením <3 proste bašta!
Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 4 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná slovenská klasika, najemno nakrájané bravčové karé so skvelým pórikovým cappuccinom. Plná chuť dijon horčice, osviežená kvapkou citróna a k tomu chrumkavé opečené zemiaky s pizza korením <3 proste bašta!
Rúru si zapneme na 180 stupňov. Zemiaky umyjeme, rozkrojíme na polku, nakrájame na pásiky a poukladáme na pečiaci papier reznou stranou dolu. Posypeme rozmarínom, alebo pizza korením, postriekame olejom a dáme piecť do trúby na cca 30-35 min. V polovici plech otočíme a ja som otočila aj zemiaky zas na druhú stranu aby sa dobre opiekli a schrumkaveli.
Mäsko nakrájame na tenké plátky, umyjeme, jednu stranu potrieme poriadne dijon horčičou, posypeme drvenou rascou, korením. Mäso som robila v tlakovom hrnci, ak nemáte, robte na panvici. Na panvici však bude trvať o cca 20 min dlhšie. Na dno tlakového hrnca som si dáme bravčovú masť, necháme rozpáliť a položíme mäso horčičou nadol. kľudne poukladajte na seba. Necháme minútku zatiahnuť, pridáme nadrobno nakrájaný pór, červenú mletú papriku, trošku sójovej omáčky, za 1 PL domáceho pikantu (paprikovej pomazánky) ak nemáte dajte kečup, zalejeme pivom (toľko aby bolo mäso ponorené) a zavrieme tlakový hrniec. Od začiatku pískania varíme 20 min.
Keď je mäso hotové, mäso vyberieme, pridáme 1/2 PL zemiakového škrobu a omáčku rozmixujeme dohladka na krém, krásne sa nám zahustí, zostane lesklá a nadýchaná. Dochutíme soľou a kvapkou citrónovej šťavy.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Vyborny a rychly obedik, ja som pouzila pliecko a na zemiaky som dala korenie na opekane namiesto pizza ????
Dnes sme si na obed spravili tento receptik aj s pórovou polievockou a prsty sme si oblizovali ? dakujeme za uzasne a zaroven jednoduche recepty.
Výborný recept, výborna štavicka ….mnam
Tinka co by si mi odporucila namiesto piva?som bezlepkacka a pivo mam zakazane..dakujem ?
tiez by ma zaujimalo, co by si, Tinus, poradila namiesto piva.. nam ta pivova chut nesadla ?
Vyborna inspiracia na nedelny obed,vyskusane a malo uspech,akurat detska verzia bez piva?
Moze byt aj hovadzie, pripadne telacie maso?
Dost horka chut zostala po pive. Mozno inu znacku nabuduce musim pouzit
Ta kysla uhorka ide kde?