Milujem tento koláčik <3 Patrí medzi moje najobľúbenejšie. Je tak neskutočne šťavnatý a osviežujúci. Výborne ho dopĺňa chrumkavý mandľový korpus s nádychom citrusu. Príprava rýchla a nenáročná :) Zamilujete si :*
Milujem tento koláčik <3 Patrí medzi moje najobľúbenejšie. Je tak neskutočne šťavnatý a osviežujúci. Výborne ho dopĺňa chrumkavý mandľový korpus s nádychom citrusu. Príprava rýchla a nenáročná :) Zamilujete si :*
Rúru si rozhorúčime na 180 stupňov bez ventilátora.
Všetky suroviny na cesto po soľ vrátane si dáme do nádoby a ručne zapracujeme, kým sa nám spoja ingrediencie. Je hotové naozaj rýchlo, takú minutku. Cesto si dáme ho na pečiaci papier. Papier netreba pomúčovať. Na cesto si položíme igelitovú fóliu, a cez ňu vyvaľkáme do kruhu. Nebojte sa, ak budú konce nerovnomerné, bude to aj tak pekne vyzerať 🙂 Vyvalkáme na hrúbku nie viac ako 1 cm. Ideálne menej.
Na cesto nanesieme brusnicový džem. Nie úplne k okrajom, kraj necháme asi 5 cm voľný, aby sme ho potom mohli preložiť na ovocie. Džem som kúpila v Ikei.
Konce rebarbory si odrežeme a ošúpeme ju od vlasov. Ide to jednoducho, stačí jemne zarezať do rebarbory a ťahať. Určite juu ošúpte, tie vlasy sú nepríjemné pri jedení. Ošúpanú rebarboru prekrojíme napoly a nakrájame. Nakrájanú rebarboru rozvstvíme na džem.
Ingrediencie z posýpky si ručne zmiešame dokopy a rozmrvíme na cesto. Koláčik pečieme cca 20 min dozlatova. Po upečení som si ešte dala do hrnčka asi 1 PL masla, 1/2 PL cukru a 1 PL ruku a počkala kým sa cukor a maslo rozpustí a potrela som kolom dokola celý koláč. Môžete-nemusíte. Podávame sám, alebo s kopčekom vanilkovej zmrzliny či šlahačky 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Ak mam vacsiu formu o 10cm, cca o kiolko mam navysovat gramaz? Neviete mi poradit.
uz som si to nasla. Nevidim pre oci 😀
Práve dopečený VYNIKAJÚCI :-)…nemala som brusnicový džem dala som čučoriedkový….
Ahoj, prosim Vas, ci mozno nahradit rebarboru?