Parmezánové pagáčiky

Rýchle, jednoduchá príprava a neskutočne chrumkavé 🙂

Parmezánové pagáčiky
Parmezánové pagáčiky
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 4.35
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem takéto recepty. Málo ingrediencií, rýchla príprava, bez veľkej námahy, zdravé a sú neskutočné aj chuťovo 🙂 Jemné a chrumkajúce snacky, ktoré zanechávajú dominantnú chuť parmezánu. Vďaka vínu neskutočne krehké a delikátne.
Množstvo Príprava
30 ks 5 cm priemer 10 min.
Doba varenia
15 min.
Množstvo Príprava
30 ks 5 cm priemer 10 min.
Doba varenia
15 min.
Parmezánové pagáčiky
Parmezánové pagáčiky
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 4.35
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem takéto recepty. Málo ingrediencií, rýchla príprava, bez veľkej námahy, zdravé a sú neskutočné aj chuťovo 🙂 Jemné a chrumkajúce snacky, ktoré zanechávajú dominantnú chuť parmezánu. Vďaka vínu neskutočne krehké a delikátne.
Množstvo Príprava
30 ks 5 cm priemer 10 min.
Doba varenia
15 min.
Množstvo Príprava
30 ks 5 cm priemer 10 min.
Doba varenia
15 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: 5 cm priemer
Postup prípravy
  1. Do misky pridáme múku, maslo izbovej teploty, nastrúhaný parmezán, víno, soľ a rukami vypracujeme cesto. Spojí sa veľmi rýchlo a ľahko. Ak sa mierne lepí, trochu ešte pomúčte. Cesto si utlapkáme na placku do potravinovej fólie a dáme do chladničky na pol hodinu stuhnúť.
  2. Zapneme si rúru na 160 stupňov, režim hore dole.
  3. Mierne stuhnuté cesto vyberieme, prenesieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme cez potravinovú fóliu na cca 4 mm hrúbku. Vykrajujeme želaný tvar a ukladáme na papier na pečenie. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, bielym, čiernym sézamom a hrubozrnnou soľou. Pečieme cca 15 min +/- dve minuty. Podľa vašej rúry. Musia byť zlatavé. Vyberieme a necháme ešte na plechu dôjsť 5-10 min.
    Mierne stuhnuté cesto vyberieme, prenesieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme cez potravinovú fóliu na cca 4 mm hrúbku. Vykrajujeme želaný tvar a ukladáme na papier na pečenie. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, bielym, čiernym sézamom a hrubozrnnou soľou. Pečieme cca 15 min +/- dve minuty. Podľa vašej rúry. Musia byť zlatavé. Vyberieme a necháme ešte na plechu dôjsť 5-10 min.
Poznámka k receptu

TIP : Môžete použiť aj syr niva.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

11 komentárov

  1. Hm, skusim spravit na Silvestra.

  2. Zdravím,ja už pečiem ale voĺako mi nepodrástli…neviete prečo?

  3. Vynikájuce ako všetky „Tinkine recepty“.

  4. Ani mne nepodrástli nevadí 🙂 Robila som ich z nivy. Chcem sa opýtať kde kupujete ten čierny sezam? Som ani netušila, že taký existuje. Inak boli fantastické 🙂

  5. Ja by som odporučila namiesto sézamu cia semienka…

  6. Sú úplne super, práve som ich dopiekla…ďakujem za recept 🙂

  7. Dobry den ako asi dlho vydrzia ? Mozem ich urobit den vopred ?

  8. Práve som ich dopiekla,spravila som dvojitú dávku a sú absolutne božské..rýchlo hotové a chutné.Doma som však nemala sézam,tak som si vystačila s ľanom

  9. Prosím Vás, nedávajte tam fotky ktoré sú stlačené, no pritom majú rozmery ako billboard. Keď si to chce človek uložiť, je to dosť otravné vo worde zmenšovať. A to musím ešte pochváliť, lebo iné „autorky“ sa nezastavia kým nevyforia aj svoju vnučku, mačku a repu…

  10. Dobrý deň.
    dnes som skúsila parmezánové pagáčiky a nepodrástli ako na vašom obrázku. Netreba do cesta pridať trocha prášku do pečiva? Kde som urobila chybu? Cesto som vyvaľkala na hrúbku 4 mm, aj formičku som použila o priemere 5 cm.

    Ďakujem a ostávam s pozdravom

  11. Môžem aj bez vína??

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.