Rýchle, jednoduchá príprava a neskutočne chrumkavé 🙂
Milujem takéto recepty. Málo ingrediencií, rýchla príprava, bez veľkej námahy, zdravé a sú neskutočné aj chuťovo 🙂 Jemné a chrumkajúce snacky, ktoré zanechávajú dominantnú chuť parmezánu. Vďaka vínu neskutočne krehké a delikátne.
Množstvo | Príprava |
30 ks 5 cm priemer | 10 min. |
Doba varenia |
15 min. |
|
|
Milujem takéto recepty. Málo ingrediencií, rýchla príprava, bez veľkej námahy, zdravé a sú neskutočné aj chuťovo 🙂 Jemné a chrumkajúce snacky, ktoré zanechávajú dominantnú chuť parmezánu. Vďaka vínu neskutočne krehké a delikátne.
|
Čo budeme potrebovať
- 100 gram špaldová hladká múka
- 70 gram maslo preferujem Liptov
- 20 gram parmezán najemno nastrúhaný
- 3 PL biele víno
- pomedzi prsty soľ
Množstvo: 5 cm priemer
Postup prípravy
- Do misky pridáme múku, maslo izbovej teploty, nastrúhaný parmezán, víno, soľ a rukami vypracujeme cesto. Spojí sa veľmi rýchlo a ľahko. Ak sa mierne lepí, trochu ešte pomúčte. Cesto si utlapkáme na placku do potravinovej fólie a dáme do chladničky na pol hodinu stuhnúť.
- Zapneme si rúru na 160 stupňov, režim hore dole.
- Mierne stuhnuté cesto vyberieme, prenesieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme cez potravinovú fóliu na cca 4 mm hrúbku. Vykrajujeme želaný tvar a ukladáme na papier na pečenie. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, bielym, čiernym sézamom a hrubozrnnou soľou. Pečieme cca 15 min +/- dve minuty. Podľa vašej rúry. Musia byť zlatavé. Vyberieme a necháme ešte na plechu dôjsť 5-10 min.
Poznámka k receptu
TIP : Môžete použiť aj syr niva.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Hm, skusim spravit na Silvestra.
Zdravím,ja už pečiem ale voĺako mi nepodrástli…neviete prečo?
Vynikájuce ako všetky „Tinkine recepty“.
Ani mne nepodrástli nevadí 🙂 Robila som ich z nivy. Chcem sa opýtať kde kupujete ten čierny sezam? Som ani netušila, že taký existuje. Inak boli fantastické 🙂
Ja by som odporučila namiesto sézamu cia semienka…
Sú úplne super, práve som ich dopiekla…ďakujem za recept 🙂
Dobry den ako asi dlho vydrzia ? Mozem ich urobit den vopred ?
Práve som ich dopiekla,spravila som dvojitú dávku a sú absolutne božské..rýchlo hotové a chutné.Doma som však nemala sézam,tak som si vystačila s ľanom
Prosím Vás, nedávajte tam fotky ktoré sú stlačené, no pritom majú rozmery ako billboard. Keď si to chce človek uložiť, je to dosť otravné vo worde zmenšovať. A to musím ešte pochváliť, lebo iné „autorky“ sa nezastavia kým nevyforia aj svoju vnučku, mačku a repu…
Dobrý deň.
dnes som skúsila parmezánové pagáčiky a nepodrástli ako na vašom obrázku. Netreba do cesta pridať trocha prášku do pečiva? Kde som urobila chybu? Cesto som vyvaľkala na hrúbku 4 mm, aj formičku som použila o priemere 5 cm.
Ďakujem a ostávam s pozdravom
Môžem aj bez vína??