Domov / Recept / Losos so zeleninovým pyré

Losos so zeleninovým pyré

Výborné, rýchle a ľahké jedlo.

Losos so zeleninovým pyré
Print Recipe
Na food podujatí týždňa Nórskeho lososa, ktorého som sa zúčastnila min. týždeň som sa naučila naozaj zaujímavé postupy ako pripravovať lososa podľa špičkových šéfkuchárov. Najviac ma šokovalo, že losos sa má pripravovať na kvalitnej panvici a soli. IBA soli. ŽIADEN tuk. Losos sám o sebe je ryba obsahujúca veľa tuku a ona si tú masť pustí sama. Pre mňa obrovská novinka, doteraz som lososa vždy pripravovala na masle. Dnes som ho tak pripravila. A bol presne taký skvelý ako na ochutnávke. Zvonku chrumkavá krusta a vnútri sa všetka šťava zachovala <3 som naozaj užasnutá. To musíte vyskúšať :)
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Losos so zeleninovým pyré
Print Recipe
Na food podujatí týždňa Nórskeho lososa, ktorého som sa zúčastnila min. týždeň som sa naučila naozaj zaujímavé postupy ako pripravovať lososa podľa špičkových šéfkuchárov. Najviac ma šokovalo, že losos sa má pripravovať na kvalitnej panvici a soli. IBA soli. ŽIADEN tuk. Losos sám o sebe je ryba obsahujúca veľa tuku a ona si tú masť pustí sama. Pre mňa obrovská novinka, doteraz som lososa vždy pripravovala na masle. Dnes som ho tak pripravila. A bol presne taký skvelý ako na ochutnávke. Zvonku chrumkavá krusta a vnútri sa všetka šťava zachovala <3 som naozaj užasnutá. To musíte vyskúšať :)
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zemiaky, petržlen aj mrkvu si ošúpeme a nakrájame čo najdrobnejšie (aby sa nám rýchlo uvarili). Pridáme i prepolený cesnak, bobkový list a stonky z petržlenovej vňate. Dodajú výbornú chuť. Zalejeme vriacou vodou a varíme pod pokrievkou cca 15 min do zmäknutia.
  2. Lososa si dáme na nie úplne horúcu suchú panvicu, ktorú mierne osolíme. A opečieme pod pokrievkou z každej strany na strednom ohni cca 2-3 minuty. Keď bude losos napoly hotový pridáme hrášok a fazuľku. Stačí im fakt málo cca 3-4 minútky.
  3. Keď máme zeleninu uvarené, scedíme vodu, vyberieme bobkáč a stonky z vňate a roztlačíme pučítkom na zemiaky. Pridáme kus masla, dochutíme muškátovým orieškom, čerstvou petržlenovou vňaťou, kvapkou citrónu a soľou. Pri podávaní vytvoríme pomocou dvoch lyžíc akoby "knedlíky".
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva

rýchle, chutné, delikátne a zdravé Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva Print Recipe Obrovsky …

3 komentáre

  1. Dnes som robila tohto lososika a bol super, mnamka Tinka 🙂

  2. Skvelý recept, dokonca aj moje antizeleninové dieťa ochutnalo z kaše a odkazuje, že výborná :), takže zaraďujem ho medzi naše obľúbené. Renata

  3. Výborné to bolo celé, určite zopakujem 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *