vynikajúce, vychutené jedlo.
Toto jedlo je tak vynikajúce 🙂 Aj napriek tomu, že je vegetariánske, cuketa nahrádza "mäsitosť". Zasýti a rozvinie chuťové bunky :* Odporúčam k jedlu pripraviť listový šalát s bazalkovou zálievkou. Dokopy dokonalosť pre všetky vaše chuťové poháriky :*
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 15 min |
Doba varenia |
35 min |
|
|
Toto jedlo je tak vynikajúce 🙂 Aj napriek tomu, že je vegetariánske, cuketa nahrádza "mäsitosť". Zasýti a rozvinie chuťové bunky :* Odporúčam k jedlu pripraviť listový šalát s bazalkovou zálievkou. Dokopy dokonalosť pre všetky vaše chuťové poháriky :*
|
Čo budeme potrebovať
- 4 PL pšeno alebo ryža, kus kus, pohánka
- 1/3 ks pór
- 1 ks žltá cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 1 ks cuketa menšia
- 5 PL rajčinový pretlak alebo rajčinová omáčka
- 2 ks paprika
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Rúru si zapneme na 200 stupňov hore dole bez ventilátora (teplovzduchu), aby nám nevysušilo papriku.
- Vždy keď niečo varím, tak si dám zovrieť vodu v kanvici. Jedlo je priravené oveľa rýchlejšie, ako keď vrie voda v hrnci. Do hrnca si dáme pšeno, osolíme a zalejeme vriacou vodou tesne nad. Prikryjeme pokrievkou a necháme na malom ohni 10 min variť ( pokým sa nám voda nevyparí) a vypneme.
- Medzitým si nakrájame nadrobno cibuľu a pór. Na panvicu si dáme olivový olej a osmahneme cibuľu aj pór dosklovita cca 3 min. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a necháme minútku prevoňať. Cuketu si nakrájame nadrobno a pridáme k zmesi. Restujeme 3 minútky. Pridáme drvenú rascu, kurkumu, soľ, pretlak, alebo rajčinovú omáčku, pridáme uvarené pšeno, premiešame a odstavíme.
- Zapekaciu misku si vymažeme olivovým olejom. Papriky si prerežeme napoly, vyberieme jadrovník a naplníme zmesou. Kľudne trošku kopcovitejšie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 min. Potom zmes vytiahneme, na papriky navrstvíme nastrúhaný syr a dáme zapiecť na 10 min. Podávame s nakrájaným hlávkovým šalátom a bazalkovou zálievkou.
Poznámka k receptu
TIP : namiesto paprík takto môžete naplniť aj cukety. Ako náplň môžete použiť akúkoľvek obľúbenú zeleninu, pridať tuniaka či pomleté mäso :*
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka prosim Ta aky syr je vhodny na postruhanie ? vdaka