Domov / Recept / Pečené zemiaky s bryndzou “horeriťky”

Pečené zemiaky s bryndzou “horeriťky”

So slovami “Diétka až od zajtra” si pripravíme túto pochúťku.

Pečené zemiaky s bryndzou "horeriťky"
Pečené zemiaky s bryndzou "horeriťky"
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, dnes na diétu zabudnite. 😀 Treba aj trošku udržať manželstvo a pomastiť pečeň, ako hovorievali naše babky. 🙂 Ale upozorňujem, silno chutné. 🙂 ..Keď sa Vám to bude piecť, ujdite z kuchyne, nakoľko Vám tá vôňa vyrazí dych. 😀 No ale k postupu: z kategórie rýchly, nenáročný na prípravu. 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Pečené zemiaky s bryndzou "horeriťky"
Pečené zemiaky s bryndzou "horeriťky"
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, dnes na diétu zabudnite. 😀 Treba aj trošku udržať manželstvo a pomastiť pečeň, ako hovorievali naše babky. 🙂 Ale upozorňujem, silno chutné. 🙂 ..Keď sa Vám to bude piecť, ujdite z kuchyne, nakoľko Vám tá vôňa vyrazí dych. 😀 No ale k postupu: z kategórie rýchly, nenáročný na prípravu. 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zemiaky si umyjeme, prekrojíme na tretinky a dáme do misky. Červenú cibuľu prekrojíme napoly a nakrájame na plátky. Pridáme k zemiakom. Cesnak si ošúpeme, prekrojíme napoly a dáme do misky (o ten cesnak sa budete biť, to garantujem). Pridáme koreniny, samozrejme pizza korenie (ak máte čerstvé koreniny, pridajte bazalku, oregano, saturejku, pažítku, rascu). Soľ nepridávame, v koreninách sa nachádza, plus aj bryndza je slaná. Pridáme chilli, olivový olej (trošku len, lebo aj klobása pustí) a poriadne premiešame..
    Zemiaky si umyjeme, prekrojíme na tretinky a dáme do misky. Červenú cibuľu prekrojíme napoly a nakrájame na plátky. Pridáme k zemiakom. Cesnak si ošúpeme, prekrojíme napoly a dáme do misky (o ten cesnak sa budete biť, to garantujem). Pridáme koreniny, samozrejme pizza korenie (ak máte čerstvé koreniny, pridajte bazalku, oregano, saturejku, pažítku, rascu). Soľ nepridávame, v koreninách sa nachádza, plus aj bryndza je slaná. Pridáme chilli, olivový olej (trošku len, lebo aj klobása pustí) a poriadne premiešame..
  2. Vysypeme na plech s papierom na pečenie zemiaky, reznou stranou dole, šupou hore..Zasypeme bryndzou, pomedzi prsty...Pridáme nakrájanú slaninku a ak máme, aj domácu klobásku - použila som mangalicovú, u nás fičí jedine ona. Zasypeme syrom a dáme piecť do trúby, hore dole bez ventilátora na cca 20 minút (podľa farby a zemiakov) na 200 stupňov.
Poznámka k receptu

TIP: Vynikajúce to je aj vo vegetarian verzii, len s bryndzou. Úžasná je k tomu kyslá kapusta, no hodí sa aj šalát z čerstvej kapusty, alebo čiernej reďkovky - citrónová šťava, soľ, olej, petržlenová vňať. Bon appetit. 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Plnené šampiňóny

šťavnaté vynikajúce a chutné Plnené šampiňóny Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.