(nielen) silvestrovská jednohubka
Táto pena je jednoducho božská <3 Dokonalá na silvestrovské jednohubky. Jemné maslové nebo v ústach s nádychom tresčej pečene s jemne kyselkavým akcentom balsamica, ktoré ho vynesie do gurmánskych výšin <3 Výborná je aj variácia s tuniakom.
Množstvo | Príprava |
14 kúskov (1 dlhá francúzska bageta) | 15 min |
|
Táto pena je jednoducho božská <3 Dokonalá na silvestrovské jednohubky. Jemné maslové nebo v ústach s nádychom tresčej pečene s jemne kyselkavým akcentom balsamica, ktoré ho vynesie do gurmánskych výšin <3 Výborná je aj variácia s tuniakom.
|
Čo budeme potrebovať
- 120 gram maslo 82% tné
- 120 gram čistej váhy treščia pečeň alebo tuniak v konzerve
- 1 hrsť čerstvá petržlenová vňať
- soľ, citrónová šťava
- 2 ks zaváraná červená kápia na ozdobu
- balsamico ocot
Množstvo: kúskov (1 dlhá francúzska bageta)
Postup prípravy
- Maslo musí mať izbovú teplotu. Nakrájame si ho na kúsky, dáme do misky a necháme zmäknúť cca 15 min, aby sa nám krásne našlahalo. Keď je mäkké, vyšlaháme ho elektrickým šlahačom do peny, cca 2 minúty.
- Pridáme scedenú treščiu pečeň, dochutíme soľou, citrónovou šťavou a pridáme polovicu nasekanej petržlenovej vňate. Zašlaháme, aby sa nám hmota krásne spojila na nadýchanú penu. Ak by bola pena redšia, dajte mierne stuhnúť do chladničky.
- Cukrárske vrecko si naplníme penou a s ozdobnou špičkou robíme na nakrájanú bagetku vlnky. Ozdobíme nadrobno nakrájanou kápiou a posypeme zvyšnou vňaťkou. Neskutočný osviežujúci chuťový zážitok dodá kralitný balsamico ocot, ktorým jemne bagetky pofŕkame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.