Plnené šampiňóny

šťavnaté vynikajúce a chutné

Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 3.29
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Šťavnaté plnené šampióny sú v lete vynikajúcou voľbou. Chutia naozaj neskutočne dobre ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha na grilovačke. Naplniť si ich môžete prakticky čimkoľvek, čo máte radi či už špenátom, fetou, kyslou smotanou, cottage cheesom. U mňa vyhrala náplň zeleninové ratatouille 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 3.29
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Šťavnaté plnené šampióny sú v lete vynikajúcou voľbou. Chutia naozaj neskutočne dobre ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha na grilovačke. Naplniť si ich môžete prakticky čimkoľvek, čo máte radi či už špenátom, fetou, kyslou smotanou, cottage cheesom. U mňa vyhrala náplň zeleninové ratatouille 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov hore/dole.
  2. Na olivovom oleji si dochrumkava speníme nakrájanú cibuľku a slaninu, trvá to cca 2 minúty. Pridáme nakrájanú papriku, cuketu, drvenú rascu, tymián a restujeme 5 minút. Prihodíme rajčiny nakrájané na štvrťky a minútku necháme celé spojiť.
  3. Šampiňóny si poriadne umyjeme a odstránime stredný hlúbik. Z týchto veľkých šampiňónov ho vyhadzujem, nakoľko je veľmi tvrdý. Zapekaciu misku si vymažeme olejom a položíme do nej šampiňóny vnútrom nahor. Vnútro naplníme pripravenou zmesou a dáme zapiecť do rúry na 10 min.
    Šampiňóny si poriadne umyjeme a odstránime stredný hlúbik. Z týchto veľkých šampiňónov ho vyhadzujem, nakoľko je veľmi tvrdý. Zapekaciu misku si vymažeme olejom a položíme do nej šampiňóny vnútrom nahor. Vnútro naplníme pripravenou zmesou a dáme zapiecť do rúry na 10 min.
  4. Po 10 minútach ich vyberieme, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 10 min.
    Po 10 minútach ich vyberieme, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 10 min.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.