Neskutočne lahodná torta, vhodná pre všetky vekové kategórie. Obláčikový, vanilkový korpus, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku, osviežujúci tvarohový krém a jemne kyslasté malinky, ktoré to všetko podčiarknu. Navyše jednoduchá, vhodná aj pre začiatočníkov a zdravá. Výborná ihneď, ale lepšia keď jeden deň postojí.
Neskutočne lahodná torta, vhodná pre všetky vekové kategórie. Obláčikový, vanilkový korpus, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku, osviežujúci tvarohový krém a jemne kyslasté malinky, ktoré to všetko podčiarknu. Navyše jednoduchá, vhodná aj pre začiatočníkov a zdravá. Výborná ihneď, ale lepšia keď jeden deň postojí.
Celé vajcia izbovej teploty si dáme aj s cukrom do robota a necháme šlahať 10 minút do nadýchanej peny. Medzitým si navážime múky, mandle, prášok do pečiva, vanilku a ručnou metličkou dokopy zamiešame a prevzdušníme. Otáčky na robote znížime na poovicu a pomaly prisypávame suchú zmes. Necháme cca pol minútky zapracovať. Vypneme a špatulou ešte zľahka premiešame. Tortovú formu si vymažeme maslom, vysypeme múkou a vylejeme cesto. Dáme upiecť na cca 20 minút. Upečené cesto dáme von vychladnúť.
Medzitým si pripravíme pribináčikový krém. Do misky si dáme tvaroh, 180 gram mascarpone, 250 gram šlahačková smotana a 3 PL pomletého cukru. Začneme šlahať ručným mixérom až kým zostane pevný a tuhý krém.
Korpus si prerežeme napoly, alebo na tri časti. Na spodný korpus natrieme džem, na to krém a na to poukladáme prepolené maliny. Takto to opakujeme aj na druhom korpuse, posledný vrchný už týmto krémom nepotierame, tam pôjde šlahačka. Krém si rozdeľte rovnomerne na všetky korpusy a nechajte si aj na záver na potrenie bokov.
Na vrch torty si vyšlaháme zvyšnú šľahačkovú smotanu, na záver prišlaháme mascarpone s 2 PL pomletým cukrom. Natrieme na vrch torty, alebo ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka. Rozvrstvíme maliny, ktoré môžeme "zasnežiť" pomletým cukrom, alebo kokosom. Kokosom môžeme potom aj obsypať boky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Dobrý deň, práve sa pokúšam urobiť tento zákusok. Poznámka k cestu: postupovala som presne podľa receptu, cesto však nenarástlo, nie je nadýchané, je dosť tvrdé. Je to v poriadku? Môže to byť použitím špaldovej múky?Ďakujem za odpoveď.
uz som ju piekla pred rokom na narodeniny a teraz sa chystam znovu 🙂 napadlo ma ci by som do cesta mohla pridat kakao a namiesto malin cucoriedky.. bolo by cesto stale take uzasne?
Dobry den zuzanka, je jeden z najoblubenejsich receptov na mojej stranke. Ak sa vam nepodaril a postupovala ste presne podla postupu, problem bude mozno v rure. Skuste ju piect na vyssej teplote pripadne si dopomozte teplovzduchom.
Nerozumiem kde je chyba, no korpus vobec nenarastol, slahala som rucnym slahacom skoro 15 min…po 20 min som zvysila na 180 lebo bol uplne bledy, ledva to na 2x prerezem, taky je tenky…pouzila som hladku spaldovu pernerku, celozrnnej som dala len 30 g aj tak suchy disk… Aku znacku muky prosim pouzivate? Dakujem
Tiež mi korpus riadne splasol, ostal z toho nízky disk. Podľa mňa základný problém je primiešavanie múky mixerom a nie ručne. Napriek nízkym otáčkam nadychane vajicka splasli ku dnu a už som vedela ze je zle.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Úžasná torta ? rada skúšam vaše recepty Tinka,k mnohym sa aj vraciam opakovane,dakujem!
Dobrý deň, práve sa pokúšam urobiť tento zákusok. Poznámka k cestu: postupovala som presne podľa receptu, cesto však nenarástlo, nie je nadýchané, je dosť tvrdé. Je to v poriadku? Môže to byť použitím špaldovej múky?Ďakujem za odpoveď.
Práve som ju dokončila a korpus krásne nadýchaný a vysoký. Múku som mala z lidl.
Mne tiez vobec nevyrastlo
Táto torta bola fantastická , na letné obdobie ako stvorená.
Tortu som piekla a bohuzial korpus tvrdy a strasne suchy. Za mna velke sklamanie. Cela torta isla do kosa
Perfektna torta! Robila som ju pre dceru k narodeninam a vsetkym chutila. Z korpusu som mala respekt, ale vysiel vyborne. Dakujem za recept!
uz som ju piekla pred rokom na narodeniny a teraz sa chystam znovu 🙂 napadlo ma ci by som do cesta mohla pridat kakao a namiesto malin cucoriedky.. bolo by cesto stale take uzasne?
Ďakujem za recept :). Tortička je skvelá :). Ku korpusu sa opakovane vraciam :).
Výborná torta, cesto pekne nadýchané. Recept som si musela hneď zapísať:)
Skvela torta, robím ju pravidelne a korpus používam do akéhokoľvek receptu na torty a stále je krásne nadýchany.
20 minut piect???? Po 25 je to stale tekute, to co je za recept prosim vas?
Dobry den zuzanka, je jeden z najoblubenejsich receptov na mojej stranke. Ak sa vam nepodaril a postupovala ste presne podla postupu, problem bude mozno v rure. Skuste ju piect na vyssej teplote pripadne si dopomozte teplovzduchom.
A korpus otrasne tvrdy, velke sklamanie.
Dobry den, mozem do cesta pouzit Pernerku hladku spaldu? Vdaka.
Dnes som dcerke upiekla na narodeniny,no torta bola fantastická.Dakujem za inšpiráciu
Túto tortu pekávam pravidelne, je to láááska. u nás doma najoblúbenejšia…
prave som dopiekla dve varky, prva dost tvrda na moj vkus a druha varka uplne nadychana.. pritom postup uuplne totozny.. tak ja neviem 😀
Nerozumiem kde je chyba, no korpus vobec nenarastol, slahala som rucnym slahacom skoro 15 min…po 20 min som zvysila na 180 lebo bol uplne bledy, ledva to na 2x prerezem, taky je tenky…pouzila som hladku spaldovu pernerku, celozrnnej som dala len 30 g aj tak suchy disk…
Aku znacku muky prosim pouzivate?
Dakujem
Tiež mi korpus riadne splasol, ostal z toho nízky disk. Podľa mňa základný problém je primiešavanie múky mixerom a nie ručne. Napriek nízkym otáčkam nadychane vajicka splasli ku dnu a už som vedela ze je zle.