Šalát z čiernej reďkovky

vynikajúci

Šalát z čiernej reďkovky
Šalát z čiernej reďkovky
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 3.79
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čiernu reďkovku zbožňujem, najmä teraz v zime. Má úžasnú pikantnú chuť, ktorá zároveň lieči - podobne ako čerstvý chren. Obsahuje celú radu účinných látok, podporuje trávenie, zvyšuje imunitu, odstraňuje kašeľ a hlieny. Robím z nej často prílohový šalát k akémukoľvek jedlu. Zamilujete si ho, sľubujem :* Táto zálievka zmierni pikantnosť - bez dijon horčice dávam aj môjmu dieťatu.
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Šalát z čiernej reďkovky
Šalát z čiernej reďkovky
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 3.79
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čiernu reďkovku zbožňujem, najmä teraz v zime. Má úžasnú pikantnú chuť, ktorá zároveň lieči - podobne ako čerstvý chren. Obsahuje celú radu účinných látok, podporuje trávenie, zvyšuje imunitu, odstraňuje kašeľ a hlieny. Robím z nej často prílohový šalát k akémukoľvek jedlu. Zamilujete si ho, sľubujem :* Táto zálievka zmierni pikantnosť - bez dijon horčice dávam aj môjmu dieťatu.
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Čiernu reďkovku si ošúpeme a nahrubo postrúhame. Ingrediencie na zálievku si zmiešame, pridáme k reďkovke a podávame.
  2. Ingrediencie na zálievku - sú orientačné, závisia aj od veľkosti reďkovky, dochuťte podľa vás, či už sladšie, alebo slanšie máte radi. Ingrediencie na akúkoľvek zálievku, alebo marinádu si vždy dávam do zavarovacieho pohára, zavíčkujem a len prešejkujem. Je to rýchle a krásne sa spoja chute.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Svieži melónový šalát s morčacím mäskom

svieže a ľahké letné jedlo Svieži melónový šalát s morčacím mäskom Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 5 …

4 komentáre

  1. výborný, ľahký šalátik

  2. Výborný šalát, chutná večera

  3. Ďakujem za tento recept. Výborný. Konečne viem, čo s čiernou redkvičkou zo záhrady, aby chutila každému.

  4. Ing. Viera Buzassyová

    V židovskej kuchyni voľakedy čiernu reďkev jedli zároveň s husacou alebo kačacou polievkou – myslím teda spolu s horúcim vývarom. Reďkev postrúhali na plátky a tak polievku zajedali. Zdá sa to neuveriteľné, ale naši predkovia veľmi dobre vedeli čo je zdraviu prospešné. Židovská kuchyňa bola vždy zdravá a vynikajúca. (Túto kombináciu mi prezradila moja mama).

    Čierna reďkev výborne chutí s čerstvým chlebom potretým dobrou bravčovou masťou, posypaným himalájskou soľou a mletým čiernym korením. A k tomu šálka dobrého horúceho čaju a všetky prechladnutia a chrípky nám budú vzdialené na hony.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.