Dlho som sa chystala na poctivú šampiňónovú krémovú polievku. Dnes sa mi podarila <3 Pridala som aj hlivu, na arómu trochu zeleru a veru každá jedna lyžica bola tak silným chuťovým zážitkom, ako už polievka dávno nie. Verím, že bude chutiť aj vám rovnako :*
Dlho som sa chystala na poctivú šampiňónovú krémovú polievku. Dnes sa mi podarila <3 Pridala som aj hlivu, na arómu trochu zeleru a veru každá jedna lyžica bola tak silným chuťovým zážitkom, ako už polievka dávno nie. Verím, že bude chutiť aj vám rovnako :*
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a osmahneme na olivovom oleji dozlatova. CCa minútku - dve. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a pridáme k cibuľke. Pol minútky prehrejeme. Pridáme umyté, očistené a nakrájané hríby. Nahrubo nastrúhame zeler. Zalejeme 1-1.5 litrom vriacej vody z kanvice a od bodu varu, varíme 20 min.
Polievku rozmixujeme. Dľa želanej konzistencie, akú máte radi, dolejeme ešte vodou. Prilejeme smotanu, vyžmýkame šťavu z citróna, osolíme, pridáme trochu medu a podávame posypané s mletou červenou paprikou. Ak máte radi ešte výraznejšie chute, môžete posypať cesnakovými krutómi. Ale v tomto prípade ich vôbe nie je treba.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii