Domov / Recipe / Pšenoto zo zeleninového ratatouille

Pšenoto zo zeleninového ratatouille

neskutočne vychutená zelenina

Pšenoto zo zeleninového ratatouille
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Zeleninový šolet, alebo zeleninové ratatouille doslova milujem <3 To je tak neskutočná chuť. Všetky chute dusenej zeleniny sa nádherne prepoja a prinesú naozajstný chuťový zážitok. Môžete si to pripraviť ako prílohu k stejku, či volskému oku, ale aj zmiešať s obilovinou. Tentokrát som siahla po pšene a zniklo chutné pšenoto <3 Pšeno je úžasná, ľahko stráviteľná, výživná a bezlepková obilnina vhodná už aj ako prvý príkrm pre malé deti.
Servings Prep Time
3 porcie 10 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
3 porcie 10 min
Cook Time
20 min
Pšenoto zo zeleninového ratatouille
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Zeleninový šolet, alebo zeleninové ratatouille doslova milujem <3 To je tak neskutočná chuť. Všetky chute dusenej zeleniny sa nádherne prepoja a prinesú naozajstný chuťový zážitok. Môžete si to pripraviť ako prílohu k stejku, či volskému oku, ale aj zmiešať s obilovinou. Tentokrát som siahla po pšene a zniklo chutné pšenoto <3 Pšeno je úžasná, ľahko stráviteľná, výživná a bezlepková obilnina vhodná už aj ako prvý príkrm pre malé deti.
Servings Prep Time
3 porcie 10 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
3 porcie 10 min
Cook Time
20 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Cibule si ošúpeme a nakrájame nadrobno. Osmahneme na olivovom oleji cca 1 minútku. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a minútku prehrejeme. Kápiu si zbavíme jadrovníkov, a pozdĺžne prekrojíme na 4-5 slížov. Nakrájame na malé kocky, pridáme k zmesi. Cuketu umyjeme odrežeme konce, prekrojíme napoly a tiež podzĺžne rozrežeme na pásiky a nakrájame na malé kocky, pridáme k zmesi, zamiešame. Zo špargle odrežeme konce a nakrájame na malé kúsky, pridáme. Zeler ošúpeme a nastrúhame nahrubo do zmesi. Rajčinky nakrájame na drobné a pridáme k zmesi. Dochutíme drvenou rascou, sójovou omáčkou, zamiešame a na malom ohni za občasného miešania pod pokrievkou dusíme 10-12 min.
  2. Medzitým si pripravíme pšeno. Poriadne ho premyjeme pod teplou vodou aj 2-3 krát. Do hrnca pridáme olivový olej a pol minútky na ňom pšeno opečieme. Zalejem horúcou vodou tesne nad, znížíme oheň a pod pokrievkou dusíme, pokým sa vyparí voda, resp. max 10 min. Potom zamiešame kus masla a osolíme.
  3. Keď je zelenina v ratatouille hotová, pridáme kus masla, soľ, citrón šťavu, posypeme majoránkou, čerstvou petrželkou a zamiešame.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Cuketovo-patizónové soté

fantastické a výživné zeleninové jedlo Cuketovo-patizónové soté Votes: 5 Rating: 2.6 You: Rate this recipe! …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *