Šampiňónový paprikáš s knedľou

bezmäsitá bleskovka 🙂

Šampiňónový paprikáš s knedľou
Šampiňónový paprikáš s knedľou
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
My sme doma takí šťavičkoví. Myslím, že úprava zeleniny či mäsa na šťave patrí medzi tie najzdravšie a navyše úžasne chutí. Výborná obmena klasického paprikáša v bezmäsitej verzii. Chuťovo ale pripomína mäsko, hríby su v tomto úžasne. Nezahustené múkou ani škrobom ale zdravými bielkovinami. Tak nech vám chuti :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Šampiňónový paprikáš s knedľou
Šampiňónový paprikáš s knedľou
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
My sme doma takí šťavičkoví. Myslím, že úprava zeleniny či mäsa na šťave patrí medzi tie najzdravšie a navyše úžasne chutí. Výborná obmena klasického paprikáša v bezmäsitej verzii. Chuťovo ale pripomína mäsko, hríby su v tomto úžasne. Nezahustené múkou ani škrobom ale zdravými bielkovinami. Tak nech vám chuti :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Pórik si pozdĺžne prekrojíme na tri časti a nakrájame na tenké pásiky. Na panvici si speníme kus masla, alebo oleja, pridáme pórik, oheň znížime a zľahka minútku restujeme.
  2. Medzitým si pod vodou/vo vode ručne ošúpeme šampiňóny od tej vrchnej jemnej šupky. Prekrojíme napoly, nakrájame na tenké plátky a pridáme k póriku. Dochutíme rascou a restujeme 3 minútky, pokým stratia na objeme. Pridáme kurkumu, červenú mletú papriku, podlejeme trochou vody a dusíme ďalšie 3 minútky.
  3. Ricottu si rozhabarkujeme so smotanou a vlejeme do šampiňónov. Premiešame, necháme prehriať, dochutíme soľou, citrónovou šťavou a ešte rozriedime/zahustíme podľa potreby.
  4. Podávame s knedľou. Domácu si môžete pripraviť podĺa môjho receptu tu : domaca spaldova knedla
Poznámka k receptu

TIP: Namiesto knedli si môžete pripraviť aj kolienka, výborne sa spolu hodia. Ak máte radi curry, pridajte.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.64 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

2 komentáre

  1. Tinka:)Sampionovy paprikas uz som ho robila viackrat a u nas ma velmi velky uspech.Ricottu ne a ne kupit bud zabudnem alebo nenajdem,namiesto dam Philadelphia original a je to mnamka.
    Prave pozeram co dobreho si uvarit na vikend z Tvojich receptov.
    Ver , ze to co robis ,robis dobre a hlavne s laskou a s velkym srdcom
    Prajem pekny den:)

    Simoncek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.