bezmäsitá bleskovka 🙂
My sme doma takí šťavičkoví. Myslím, že úprava zeleniny či mäsa na šťave patrí medzi tie najzdravšie a navyše úžasne chutí. Výborná obmena klasického paprikáša v bezmäsitej verzii. Chuťovo ale pripomína mäsko, hríby su v tomto úžasne. Nezahustené múkou ani škrobom ale zdravými bielkovinami. Tak nech vám chuti :*
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 10 min |
Doba varenia |
10 min |
|
|
My sme doma takí šťavičkoví. Myslím, že úprava zeleniny či mäsa na šťave patrí medzi tie najzdravšie a navyše úžasne chutí. Výborná obmena klasického paprikáša v bezmäsitej verzii. Chuťovo ale pripomína mäsko, hríby su v tomto úžasne. Nezahustené múkou ani škrobom ale zdravými bielkovinami. Tak nech vám chuti :*
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 ks pór
- 250 gram biele šampiňóny
- 150 gram ricotta
- 100 ml 33% šľahačková smotana
- 1 ks domáca knedľa
- na dochutenie mletá rasca, kurkuma, mletá červená paprika, soľ, citrónová šťava
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Pórik si pozdĺžne prekrojíme na tri časti a nakrájame na tenké pásiky. Na panvici si speníme kus masla, alebo oleja, pridáme pórik, oheň znížime a zľahka minútku restujeme.
- Medzitým si pod vodou/vo vode ručne ošúpeme šampiňóny od tej vrchnej jemnej šupky. Prekrojíme napoly, nakrájame na tenké plátky a pridáme k póriku. Dochutíme rascou a restujeme 3 minútky, pokým stratia na objeme. Pridáme kurkumu, červenú mletú papriku, podlejeme trochou vody a dusíme ďalšie 3 minútky.
- Ricottu si rozhabarkujeme so smotanou a vlejeme do šampiňónov. Premiešame, necháme prehriať, dochutíme soľou, citrónovou šťavou a ešte rozriedime/zahustíme podľa potreby.
- Podávame s knedľou. Domácu si môžete pripraviť podĺa môjho receptu tu : domaca spaldova knedla
Poznámka k receptu
TIP: Namiesto knedli si môžete pripraviť aj kolienka, výborne sa spolu hodia. Ak máte radi curry, pridajte.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka:)Sampionovy paprikas uz som ho robila viackrat a u nas ma velmi velky uspech.Ricottu ne a ne kupit bud zabudnem alebo nenajdem,namiesto dam Philadelphia original a je to mnamka.
Prave pozeram co dobreho si uvarit na vikend z Tvojich receptov.
Ver , ze to co robis ,robis dobre a hlavne s laskou a s velkym srdcom
Prajem pekny den:)
Simoncek
Simi spravila si mi taku radost, dakujem ti :*