Delikátne super šťavnaté mäsko z jedného pekáča. Volám to pečené rezne à la pizza. Minimálna starosť s obedom či večerou, stačí len urobiť zárezy do mäska, naplniť tým, čo máte radi, a šup do rúry. Ak prihodíte aj zemiaky, zelerové hranolčeky či ratatouille zeleninu, máte fantastický obed z jedného pekáča, na ktorom si pochutia naozaj všetci.
Delikátne super šťavnaté mäsko z jedného pekáča. Volám to pečené rezne à la pizza. Minimálna starosť s obedom či večerou, stačí len urobiť zárezy do mäska, naplniť tým, čo máte radi, a šup do rúry. Ak prihodíte aj zemiaky, zelerové hranolčeky či ratatouille zeleninu, máte fantastický obed z jedného pekáča, na ktorom si pochutia naozaj všetci.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora. Pekáč vymažeme maslom alebo olejom.
Mäsko umyjeme, posolíme, spravíme do každého asi 5 zárezov a položíme do zapekacej misky. Kečup zmiešame s pizza korením alebo s čerstvo nasekanými bylinkami a soľou. Touto zmesou naplníme zárezy v mäse. Rajčiny aj mozzarellu nakrájame na plátky a pridáme spolu s čerstvou bazalkou do zárezov. Na vrch nastrúhame parmezán a dáme piecť do rúry na 25 minút.
Po upečení posypeme rezne čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Výbornou prílohou sú popučené zemiaky s pórikom alebo cuketou.
Poznámka k receptu
TIP: Mäsko môžete naplniť aj špenátovou či hríbovou plnkou. Namiesto paradajkového základu môžete použiť smotanový s ricottou alebo Lučinou. Do zárezov môžete pridať aj salámu, šunku alebo klobásku. Ak máte intoleranciu na rajčiny a laktózu, naplňte mäso hokkaidovo-cuketovým pyré. Taktiež rajčinu môžete nahradiť cuketou. Ak máte chuť na vegetariánske jedlo, kuracie mäsko nahraďte zemiakmi. Aj takto naplnené zemiaky chutia skvelo. Najmä s bazalkovo-jogurtovou zálievkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pani Tinka, rezne su uuuzasneee! 🙂 Pochutila si cela rodinka. Dakujeme za tento skvely recept a za pracu, ktoru robite 🙂 Uz sa tesime na pripravu Vasich dalsich receptov.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Pani Tinka, rezne su uuuzasneee! 🙂 Pochutila si cela rodinka. Dakujeme za tento skvely recept a za pracu, ktoru robite 🙂 Uz sa tesime na pripravu Vasich dalsich receptov.
Robila som včera, vynikajúce všetci si pochutnali?