Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ako sa z diétneho a zdravého jedla dá dosiahnuť dokonalý gurmánsky vrchol. Som sa miestami pristihla, že snáď ani nedýcham 😀 budete ho milovať..bezhranične 🙂 Šťavnatá treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou chutí fenomenálne 🙂 k tomu vynikajúce maslové pšenoto s cuketou a hráškom..och, ódu by som napísala..
Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ako sa z diétneho a zdravého jedla dá dosiahnuť dokonalý gurmánsky vrchol. Som sa miestami pristihla, že snáď ani nedýcham 😀 budete ho milovať..bezhranične 🙂 Šťavnatá treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou chutí fenomenálne 🙂 k tomu vynikajúce maslové pšenoto s cuketou a hráškom..och, ódu by som napísala..
Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji cca 2 minútky. Cesnak si pokrájame na tenké plátky a pridáme k restovanej cibuľke na pol minútky. Cuketu aj so šupou si nakrájame nadrobno a pridáme k restovanej zelenine. Necháme spojiť cca minútku. Pšeno si medzitým poriadne premyjeme dva-trikrát pod teplou vodou, zbaví sa tak horkosti a pridáme k restovanej zelenine. Dochutíme drvenou rascou, kurkumou a zalejeme vriacou vodou z kanvice teste nad, nie viac. Varíme pod pokrievkou na malom ohni max 10 minút, resp. pokým sa voda nevyparí.
Medzitým si pripravíme rybku. Umytú a osušenú rybku poriadne pokvapkáme citrónom a posypeme indickým korením - to moje sa skladá z kurkumy, horčičných semien, sušenej cibule, koriandru, zázvoru, korenia, cayen, rasci a kari - ale môžete pridať to svoje. Na panvicu dáme olivový olej, rozhorúčime a opečieme rybku tri minútky z každej strany. Najprv kožou dole a potom druhú stranu. Pred koncom vyžmýkame asi polku citróna a pridáme kusisko masla. Necháme spojiť, vypneme a vhodíme za hrsť nasekanej petržlenovej vňate.
Pred koncom dve minútky vhodíme do pšenota hrsť hrášku, aby sa trochu sparil. Potom vypnete, vhodíme kus masla a soli, zamiešame a necháme pod pokrievkou ešte minútku dve dôjsť.
Podávame s nastrúhaným parmezán a cez rybku prelejeme omáčku <3
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Presne nad tym aj ja rozmyslam, lebo za normalnych okolnosti psenu treba aj ovela viac vody aj ovela viac casu (okolo 30 min aj, ved aj ryza sa dlhsie vari ako 10 minut..). Ale tu sa asi odpovede nedockate. Neviem kde a ci vobec Tinka niekedy odpoveda na nejake dotazy..
Presne nad tym aj ja rozmyslam, lebo za normalnych okolnosti psenu treba aj ovela viac vody aj ovela viac casu (okolo 30 min aj, ved aj ryza sa dlhsie vari ako 10 minut..). Ale tu sa asi odpovede nedockate. Neviem kde a ci vobec Tinka niekedy odpoveda na nejake dotazy..
martuska, ja odpovedam skoro vzdy..na tieto komenty casto priamo do mailu konkretnym ludom. zial nemam desat ruk a nie je v mojich silach odpovedat kazdemu, bud sa budete riadit presne podla instrukcii, alebo to skusite po vlastnej linii..dakujem za priazen.
Tinka je urcite velmi zaneprazdnena ako v dnesnej dobe vsetci resp vacsina ludi. Snad uz nejake tie skusenosti s varenim mate, aby ste sa vedela rozhodnut ako dlho treba varit pseno. Ja si tiez vela Tinkinych receptov upravujem podla seba a su skvele tak ci tak….
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tinka, to pseno staci naozaj tak kratko? Mne sa zda dost tvrde.
Presne nad tym aj ja rozmyslam, lebo za normalnych okolnosti psenu treba aj ovela viac vody aj ovela viac casu (okolo 30 min aj, ved aj ryza sa dlhsie vari ako 10 minut..). Ale tu sa asi odpovede nedockate. Neviem kde a ci vobec Tinka niekedy odpoveda na nejake dotazy..
Presne nad tym aj ja rozmyslam, lebo za normalnych okolnosti psenu treba aj ovela viac vody aj ovela viac casu (okolo 30 min aj, ved aj ryza sa dlhsie vari ako 10 minut..). Ale tu sa asi odpovede nedockate. Neviem kde a ci vobec Tinka niekedy odpoveda na nejake dotazy..
martuska, ja odpovedam skoro vzdy..na tieto komenty casto priamo do mailu konkretnym ludom. zial nemam desat ruk a nie je v mojich silach odpovedat kazdemu, bud sa budete riadit presne podla instrukcii, alebo to skusite po vlastnej linii..dakujem za priazen.
Tinka je urcite velmi zaneprazdnena ako v dnesnej dobe vsetci resp vacsina ludi. Snad uz nejake tie skusenosti s varenim mate, aby ste sa vedela rozhodnut ako dlho treba varit pseno. Ja si tiez vela Tinkinych receptov upravujem podla seba a su skvele tak ci tak….