Archív článkov

Parmezánové pagáčiky

Rýchle, jednoduchá príprava a neskutočne chrumkavé 🙂 Parmezánové pagáčiky Hodnotienie: 24 Hodnotenie: 4.38 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Milujem takéto recepty. Málo ingrediencií, rýchla príprava, bez veľkej námahy, zdravé a sú neskutočné aj chuťovo 🙂 Jemné a chrumkajúce snacky, ktoré zanechávajú dominantnú chuť parmezánu. Vďaka vínu neskutočne krehké a delikátne. …

Viac ... »

Krehké vínne snehové vločky

Najjednoduchší a najrýchlejší recept. Po upečení krehké a chrumkavé. Krehké vínne snehové vločky Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.29 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept S vínom do pečenia veľmi rada pracujem, vďaka jeho prirodzenej kyprivej vlastnosti, nahrádza kvasnice, droždie, či prášok do pečiva. Tento recept je tak úžasný. Opäť len 4 ingrediencie. …

Viac ... »

Kulajda nakyslo

Výborná krémová, kyslasto-sladká, taká tá zimná zahrievačka 🙂 Kulajda nakyslo Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.25 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Ďalšia z kategórie vydarených a delikátnych polievok. Pristihnete sa, ako si naberáte stále viac a viac 😀 Výborná krémova chuť maslových zemiakov, ozvláštnená hríbami s kyslasto-sladkastým podtónom. Taká tá zimná zahrievačka …

Viac ... »

Cestoviny so zeleninkou a bazalkovým pestom

Ultrarýchly, ultraľahký obed či večera. Cestoviny so zeleninkou a bazalkovým pestom Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Výborná a ľahká verzia obedu ala Italia. Cestoviny su zjemnené zeleninkou udusenou na masle a podčiarknuté výraznou chuťou bazalkového pesta. Bon appetit 🙂 Typ jedlaVegetariánske jedlo Typ kuchyneSlovenská Množstvo Príprava …

Viac ... »

Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré

Šťavnatý stejk zjemnený maslovým petržlenovým pyré a zvýraznený opekanými hríbami. Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 3 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spravte si doma zo svojej kuchyne špičkovú michelínsku reštauráciu a svojim mužom pripravte poriadny kus šťavnatého mäsa 😀 Hovädzia sviečková je neskutočne šťavnaté, …

Viac ... »

Nakladaný hermelín

Tradičná slovenská chuťovečka, na večeru, k vínu, pivu, pre gurmánov 🙂 Nakladaný hermelín Hodnotienie: 16 Hodnotenie: 4.06 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept O nakladanom hermelíne vieme asi všetci 🙂 Väčšinou som si ho objednávala v reštauráciách, až kým ho kamoška Eni pripravila doma.. A vtedy som si povedala prečo nie? …

Viac ... »

Chrumkavý biskupský chlebíček

Výborná chrumkavá sladkosť na hryzkanie pri vianočných rozprávkach 🙂 Chrumkavý biskupský chlebíček Hodnotienie: 26 Hodnotenie: 3.12 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Mám veľmi rada takéto chrumkavé záležitosti. K vínu, k telke, alebo len tak 🙂 Veľa bielkovín v sebe, kopec "dobrých" tukov v podobe orechov, mandlí, dosladené hrozienkami, proste mňam. …

Viac ... »

Zimná tekvicová polievka

Maslová po tekvici, sladká po rajčinách, delikátna zimná pochúťka, ktorá zahreje 🙂 Zimná tekvicová polievka Hodnotienie: 9 Hodnotenie: 3.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Polievky sú v poslednej dobe moja achilova päta. Mám pocit, že stále točím tie isté dokola. Ale ono to prišlo 🙂 Dokonalá zimná inšpirácia. Zahreje a …

Viac ... »

Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste

Výborné, ľahké a chutné netradičné jedlo. Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Tip na netradičné vynikajúce jedlo 🙂 Ak ste ešte nevyskúšali quinou, tak máte jedinečnú príležitosť. Je veľmi ľahká, jemná a chrumkavá, je skvelým obsahom živín. Má vysoké …

Viac ... »

Klíčenie alfa klíčkov

Postup, ako si jednoducho doma vyklíčiť klíčky. Klíčenie Alfa klíčkov Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 3.2 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Poznáte klíčky? Obsahujú obrovské množstvo enzýmov. Výborne napomáhajú k tráveniu, obranyschopnosti organizmu, najmä v zime, keď nemáme zdravú,dobrú zeleninu, plnú slnka 🙂 Odporúčam kúpiť si semienka a vyklíčiť doma. Nezaberie vám …

Viac ... »