Domov / Receptstrana 5

Archív článkov

Zeleninové tagliatelle s kari krevetami

aj ľahké fit jedlo vás dokáže vyniesť do gurmánskych výšin <3 Zeleninové tagliatelle s kari krevetami Hodnotienie: 10 Hodnotenie: 4.6 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Ja tie zeleninové tagliatelle naozaj milujem ? Nasladlá chuť mrkvy, petržlenu a cukety, doplnená o jemné mäsité krevety a zvýraznená citrónovo-maslovou kari redukciou je dokonalé …

Viac ... »

Nátierka zo sušených pradajok

výborná chuťovka počas letných grilovačiek aj ako raňajky na zimné rána Nátierka zo sušených paradajok Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Touto nátierkou nás pohostil môj švagrík Romčo, keď sme boli u nich na návšteve, na čerstvom kváskovom chlebíku sme sa jej nevedeli dojesť. Je naozaj neskutočná, …

Viac ... »

Fazuľová sladko-kyslá mliečna

z receptov starých materí Fazuľová sladko-kyslá mliečna Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Mliečne polievky som milovala od detstva. A aj dnes, keď som už veľká milujem v jedlách vyváženú sladko-kyslú chuť. Okrem chuti je fazuľa výborným zdrojom rastlinných bielkovín, najmä v chladných mesiacoch zahreje, zasýti a …

Viac ... »

Morčací Stroganov s karfiolovým pyré

tradičné jedlo netradične Morčací Stroganov s karfiolovým pyré Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.38 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Tradičný hovädzí Stroganov s kolienkami, tým si snáď v školskej jedálni prešiel každý. Napodiv, chutil veľmi dobre a bolo to medzi nami deťmi obľúbené jedlo. Ja ho mám rada dodnes. Tentokrát mi ale …

Viac ... »

Tekvicové krémové rizoto

V špajzi sa na mňa usmievala ešte posledná tekvica z jesene. Tekvice sú skvelé v tom, že aj dva mesiace vydržia v chladnejšej špajzi bez zmeny. Tak si vravím, že niet lepšej príležítosti na otvorenie kvalitného vínka. Výborné krémové rizoto ako zo slnečného talianska s farebných zimným módom. Jednoduché jedlo, ktoré prekvapí lahodnou krémovou chuťou s dozvukom vyzretého parmezánu a rozvinutým buketom lahodného vínka. Navyše, jedlo to výborných zdrojom rastlinnej bielkoviny.

Viac ... »

Parížanka

jednoduchá no zároveň neodolateľná Parížanka Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.71 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Elegantná, zmyselná, svieža a ladne sa rozplývajúca na jazyku ? Taká je moja Parížanka ? Pavučinková piškóta prepojená plnou chuť lahodnej čokolády a s ozviežujúcim dozvukom kyselkavých malín ? Moja chvíľka, môj pôžitok☺️ Príprava tiež hrá …

Viac ... »

Gazdovské zemiaky

jednoduchý recept z babičkinej kuchyne Gazdovské zemiaky Hodnotienie: 24 Hodnotenie: 4.54 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Chrumkavé pečené zemiačky s roztečenou bryndzou, skaramelizovanou cibuľkou a opečenou slaninkou. Predvčerom som ich robila aj s dupľou, včera som ich robila opäť a keby môžem robím ich aj dnes? Fantastické sú. Úplne jednoduché …

Viac ... »

Mrkvová kaša s orechami

zdravá, chutná a výživná Mrkvová kaša s orechami Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Krásne ránko ?‍♀️Výživné kaše mám veľmi rada ? Mrkva moja každodenná kamarátka kvôli páleniu záhy, tak bolo rozhodnuté o novej príchuti ? Keďže máme v zime obmedzené zdroje, rada siaham po "lokálnych". Je …

Viac ... »

Krúpková polievka so zeleninou

s láskou k tradícii, lokálne, zdravo a chutne 🙂 Krúpková polievka so zeleninou Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Z kuchyne starých materí. Kedysi sa jačmeň, ovos a kamut pokladal za najvýživnejšie obilniny. Už naši predkovia poznali ich benefity. Jačmenné krúpy sú úžasne nutrične plnohodnotná potravina s …

Viac ... »

Protibacilová nátierka

chutná a liečivá 🙂 Protibacilová nátierka Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Jedna protibacilová pomazánka na víkendové ránko ? Cesnaku sa báli aj upíri, bacile z neho rovno odpadnú ? A navyše výborne chutí ? Typ kuchyneSlovenská Množstvo Príprava 2 porcie 5 min Množstvo Príprava 2 porcie …

Viac ... »