Domov / Recept / Vanilkové rožky (bezlepkové)
Christmas cookies with vanilla on floured table

Vanilkové rožky (bezlepkové)

zdravé, krehké, jemné, rozplývajúce sa na jazyku 🙂

 

Vanilkové rožky (bezlepkové)
Print Recipe
Aby aj bezlepkové vanilkové rožky boli jemné, neskutočne krehké až sa rozsýpajúce na jazyku. Vďaka pohánkovej múke s jej nezameniteľnou arómou aj budú. Je to náš rodinný recept, rožky sú bez vajíčka a môžete si urobiť aj vegan či bezlaktózovú verziu. Obalené sú v domácom vanilkovom cukre, ktorý si vyrobíte úplne jednoducho a ešte aj zdravo.
Množstvo Príprava
90 rohlíčkov 10+30 min
Doba varenia
10-12 min
Množstvo Príprava
90 rohlíčkov 10+30 min
Doba varenia
10-12 min
Vanilkové rožky (bezlepkové)
Print Recipe
Aby aj bezlepkové vanilkové rožky boli jemné, neskutočne krehké až sa rozsýpajúce na jazyku. Vďaka pohánkovej múke s jej nezameniteľnou arómou aj budú. Je to náš rodinný recept, rožky sú bez vajíčka a môžete si urobiť aj vegan či bezlaktózovú verziu. Obalené sú v domácom vanilkovom cukre, ktorý si vyrobíte úplne jednoducho a ešte aj zdravo.
Množstvo Príprava
90 rohlíčkov 10+30 min
Doba varenia
10-12 min
Množstvo Príprava
90 rohlíčkov 10+30 min
Doba varenia
10-12 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: rohlíčkov
Postup prípravy
  1. Príprava vanilkáčov je úplne jednoduchá. Suroviny na cesto si zmiešame dokopy a dáme aspoň na hodinu do chladničky odležať. Ak máte formu, je to o to jednoduchšie. Ak nemáte, tak si ušúľajte valček, odkrajujte a tvarujte rožky.
  2. Rúru si rozhorúčime na 170 stupňov. Vložíme rožky a v momente stiahneme na 150 stupňov. Pečieme 10-12 min, keď začnú hnednúť okraje a prevoňajú nám kuchyňu, sú hotové. Necháme vychladnúť a posypeme/obalíme v domácom vanilkovom pomletom trstinovom cukre.
  3. Ak sa vám cesto "drolí" stačí pridať trochu viac citrónovej šťavy, alebo masla, ak je lepivé naopak prisypať múku. Každá múka saje tekutiny inak.
Poznámka k receptu

TIP na domáci vanilkový cukor : Trstinový cukor si pomelieme a vložíme doň pozdĺžne prerezanú vanilku, taktiež môžete rozmrviť aj vnútro vanilky. Zavrieme nádobu/pohár a necháme týždeň luhovať 🙂 Tú vanilku tam môžete nechať nastálo a len dosypávať cukor. Keď mi po čase vanilka v cukre úúplne stvrdne, vždy dám na 50 gram 1/3 lusku zomlieť v kávovom mlynčeku na prach. Do pečeného to je super, lepšie ako vnútro, chuť a vôňa sa zdvojnásobí.

Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Parížske rožteky

Uzatváram vianočný pečiaci maratón - je dobojované :D Fantastické orechové parížske rožky - spodné cesto je neskutočne chrumkavé <3 Recept na krém mám od mojej maminky, je jednoduchý a vynikajúci. Plná chuť kvalitnej čokolády a poctivé maslo. Upečte si , vychutnajte :*

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *