Čo budeme potrebovať
- 3 ks zajačie stehno
- 1 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 1 ks paštrnák
- 1 ks červená paprika
- 4 ks cherry rajčiny
- 1 ks cesnak
- 3 ks vajcia
- 5 PL detská krupica
- 5 PL špaldová celozrnná krupica alebo špaldová celozrnná hrubá múka
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Zeleninu si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Rajčiny prekrojíme napoly, cesnak dáme v celosti. Pridáme omyté mäsko, zalejeme vodou tak, aby bolo tak po vrch mäsa - nie viac a varíme v tlakovom hrnci od začiatku písknutia 30 min. Ak varíte v hrnci, tak približne 60 min, dokým nie je mäsko mäkké.
- Medzitým si uvaríme halušky. Vodu necháme zovrieť. Do vajec pridáme krupice a zamiešame. Závisí aké máte veľké vajcia, konzistencia by nemala byť ani hustá ani riedka, taká akurát. Keď voda zovrela, oheň znížime a presitkujeme halušky. Oheň necháme naozaj len na minime, resp. jemne prebublávať, aby sa nám z halušiek nestala kaša. Varíme 5 min, občasne zamiešame. Halušky precedíme, pridáme maslo a soľ.
- Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho. Pridáme kus masla, za hrsť byliniek - petržlenová vňať a bazalka a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Ak máte šťavu moc hustú pridajte ešte maslo, alebo prilejte vodu. Ak moc riedku, zahustite trošku škrobom rozmiešaným vo vode. Dochutíme mletým muškátovým orieškom, citrónovou šťavou a soľou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.