Domov / Recipe / Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva

Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva

rýchle, chutné, delikátne a zdravé

Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Obrovsky chutné a delikátne jedlo. Štavnatá maslová rybka, fantastická batátovo-šošovicová kaša a osviežené o marinovanú mrkvu <3 Jedlo spolu úžasne ľadí, zasýti, zahreje, doplní potrebné vitamíny a pripravené ho máte za max 20 minút na stole :*
Servings Prep Time
3 porcie 10 min
Cook Time
10 min
Servings Prep Time
3 porcie 10 min
Cook Time
10 min
Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Obrovsky chutné a delikátne jedlo. Štavnatá maslová rybka, fantastická batátovo-šošovicová kaša a osviežené o marinovanú mrkvu <3 Jedlo spolu úžasne ľadí, zasýti, zahreje, doplní potrebné vitamíny a pripravené ho máte za max 20 minút na stole :*
Servings Prep Time
3 porcie 10 min
Cook Time
10 min
Servings Prep Time
3 porcie 10 min
Cook Time
10 min
Instructions
  1. Mrkvy si ošúpeme a škrabkou na zemiaky našúpeme pásiky. Dáme do nádoby, osolíme, pridáme med, citrónovú šťavu, trošku octu, petržlenovú vňať a asi pol deci vody. Dochucujte podľa seba, kto má rad sladšie nech pridá viac medu atď. Mrkvu môžeme takto nechať marinovať 15 min až 24 hod.
  2. Do hrnca si dáme vodu a necháme zovrieť. Batát si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do vriacej vody. Pridáme šošovice a varíme 10 min. Batát aj šošovica je rýchlo mäkká.
  3. Medzitým si rybku umyjeme a osušíme v papierovej utierke. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Na panvici si rozpálime olivový olej a rybku položíme kožou nadol. Prudko restujeme 5 min. Vrchnú stranu posypeme korením, otočíme a restujeme ešte 3 minútky. Na ryby mám najradšej pizza korenie od Vitany. Je bez konzervantov, glutamanov a chutí fantasticky do čohokoľvek. Na hotovú rybu dáme plátok masla a necháme rozpustiť.
  4. Dokončíme si pyré. Vodu zlejeme, a pučítkom rozpučíme na kašu. Pridáme maslo, muškátový oriešok mletý, soľ, petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Domáca šťavnatá treska

druhé slovenské národné jedlo 🙂 treska a dva rožky 😀 Domáca šťavnatá treska Votes: 7 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *