Domov / Recept / Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva

Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva

rýchle, chutné, delikátne a zdravé

Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva
Print Recipe
Obrovsky chutné a delikátne jedlo. Štavnatá maslová rybka, fantastická batátovo-šošovicová kaša a osviežené o marinovanú mrkvu <3 Jedlo spolu úžasne ľadí, zasýti, zahreje, doplní potrebné vitamíny a pripravené ho máte za max 20 minút na stole :*
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva
Print Recipe
Obrovsky chutné a delikátne jedlo. Štavnatá maslová rybka, fantastická batátovo-šošovicová kaša a osviežené o marinovanú mrkvu <3 Jedlo spolu úžasne ľadí, zasýti, zahreje, doplní potrebné vitamíny a pripravené ho máte za max 20 minút na stole :*
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Mrkvy si ošúpeme a škrabkou na zemiaky našúpeme pásiky. Dáme do nádoby, osolíme, pridáme med, citrónovú šťavu, trošku octu, petržlenovú vňať a asi pol deci vody. Dochucujte podľa seba, kto má rad sladšie nech pridá viac medu atď. Mrkvu môžeme takto nechať marinovať 15 min až 24 hod.
  2. Do hrnca si dáme vodu a necháme zovrieť. Batát si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do vriacej vody. Pridáme šošovice a varíme 10 min. Batát aj šošovica je rýchlo mäkká.
  3. Medzitým si rybku umyjeme a osušíme v papierovej utierke. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Na panvici si rozpálime olivový olej a rybku položíme kožou nadol. Prudko restujeme 5 min. Vrchnú stranu posypeme korením, otočíme a restujeme ešte 3 minútky. Na ryby mám najradšej pizza korenie od Vitany. Je bez konzervantov, glutamanov a chutí fantasticky do čohokoľvek. Na hotovú rybu dáme plátok masla a necháme rozpustiť.
  4. Dokončíme si pyré. Vodu zlejeme, a pučítkom rozpučíme na kašu. Pridáme maslo, muškátový oriešok mletý, soľ, petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky

výborné a ľahké jedlo Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky Print Recipe Takto …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *