Výborná letná a osviežujúca kombinácia.
V poslednom čase stále viac preferujem zeleninové jedlá. Asi to bude aj tým teplom, ale najmä tým, že tá krásna zrelá zeleninka zo záhradky neskutočne láka. Placky sú všeobecne mojím obľúbeným pokrmom, no tieto...tieto sa fakt, že podarili. Už ich robím tretíkrát túto sezónu a mám pocit, že sú stále lepšie a lepšie.
Množstvo | Príprava |
12 ks | 10 min. |
Doba varenia |
15-20 min. |
|
|
V poslednom čase stále viac preferujem zeleninové jedlá. Asi to bude aj tým teplom, ale najmä tým, že tá krásna zrelá zeleninka zo záhradky neskutočne láka. Placky sú všeobecne mojím obľúbeným pokrmom, no tieto...tieto sa fakt, že podarili. Už ich robím tretíkrát túto sezónu a mám pocit, že sú stále lepšie a lepšie.
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 ks cuketa
- 1/4 ks hokkaido ak nemáte, dajte o to viac cukety
- 2 ks mladé zemiaky
- 1 ks mrkva
- 1/4 ks pór
- 2 hrste mladý hrášok čerstvý alebo mrazený
- 80 gram tvrdý syr použila som Leerdamer
- 2 ks vajcia
- 3-4 PL špaldová hladká múka
- soľ, bazalka, oregano, petržlenová vňať, oregano, mletá červená paprika, rasca, soľ
- 1 ks uhorka
- 3 PL pochúťková smotana
- 1 strúčik cesnak
Množstvo: ks
Postup prípravy
- Najprv si pripravíme tzatziky, pretože najlepšie chutí odležané aspoň 15 minút v chladničke. Ošúpeme si uhorku a nastrúhame na hrubom strúhadle. Prelisujeme jeden strúčik cesnaku, osolíme, pridáme trošku trstinového cukru, pochúťkovú smotanu, červenú mletú papriku, zamiešame a odložíme do chladničky.
- Cuketu, hokkaido, zemiaky a syr si nastrúhame nahrubo. Mrkvu najemno, pór nakrájame nadrobno. Z mladého hrášku a vajec si vyrobíme pyré - rozmixujeme v robote a pridáme k zmesi. Prisypeme múku a ostatné bylinky a koreniny. Všetko poriadne premiešame. Šťavu, ktorá sa nám pustí vylejeme alebo použijeme napr do polievky 🙂
- V trúbe sú placky síce zdravé, ale žiaľ, suché a majú inú chuť. Nie som moc za smaženie, ale raz za čas. Placky si môžete pripraviť na úplne minime oleja, len toľko, aby schrumkaveli. Za každými plackami kľudne zas trošku oleja prilejte. Odporúčam robiť paralelne na dvoch panviciach, pôjde Vám to rýchlejšie a nemusíte pri tom stáť tri hodiny.
- Na rozhorúčenú panvicu dávame polievkovou lyžicou kôpky a roztlačíme do strán na tenkú placku. Je super, keď sú tenké, sú prepečené a rýchlo hotové. Z každej strany dve minutky. Placky robíme na strednom ohni, je to také optimálne. Na malom ohni sa nám vysušia, na veľkom prihoria.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.