Bleskové chlebové placky

Najrýchlejšie domáce pečivo

Bleskové chlebové placky
Bleskové chlebové placky
Hodnotienie: 109
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Minulo sa vám doma pečivo? Alebo si len chcete spraviť na večeru čerstvé. Chlebové placky pripravené za 10 minút už teplé na stole bez droždia a bez kysnutia. Len 3 základné ingrediencie. Neskutočne chutia. Výborné aj v bezlepkovej verzii. Recepty Jamieho olivera ešte nikdy nesklamali.
Množstvo Príprava
6 ks placiek 5 min
Doba varenia
3 minuty
Množstvo Príprava
6 ks placiek 5 min
Doba varenia
3 minuty
Bleskové chlebové placky
Bleskové chlebové placky
Hodnotienie: 109
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Minulo sa vám doma pečivo? Alebo si len chcete spraviť na večeru čerstvé. Chlebové placky pripravené za 10 minút už teplé na stole bez droždia a bez kysnutia. Len 3 základné ingrediencie. Neskutočne chutia. Výborné aj v bezlepkovej verzii. Recepty Jamieho olivera ešte nikdy nesklamali.
Množstvo Príprava
6 ks placiek 5 min
Doba varenia
3 minuty
Množstvo Príprava
6 ks placiek 5 min
Doba varenia
3 minuty
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks placiek
Postup prípravy
  1. Postup asi ani nemôže byť jednoduchší všetky ingrediencie si dáme do misky a vypracujeme nelepivé cesto. Ak sa lepí prisypte ešte 10 gramov múky. Bochník si prerežeme na 6 rovnakých kúskov.
  2. Podložku aj vaľček si pomúčime múkou a rozvaľkáme placku. Ani teknú ani hrubú takú akurát, veľkosťou asi ako roztiahnutá dlaň s prstami. Posypeme ešte soľou z oboch strán.
  3. Opekáme na strednom až mierne zvýšenom ohni, na suchej panvici z oboch strán, pokým sa nám urobia také hnedé fliačky. Pre ušetrenie času môžete robiť na dvoch/troch panviciach naraz.
  4. Hotové placky určené k okamžitej konzumácii môžete z jednej strany potrieť maslom.
Poznámka k receptu

TIP: Namiesto jogurtu môžete použiť aj ricottu, termizovaný tvaroh, alebo mascarpone - treba ale trochu zriediť vodou konzistenciu cesta, bude hutné. Semienka isto dajte, úžasne v placke chutia. Dochuteniu sa medze nekladú, kľudne pridajte semienka či korenie aké v chlebe máte radi. Vynikajúco chutí aj tvrdý syr, ktorý nastrúhate na rozvaľkané cesto, zaviniete do batôžka a opäť rozvalkáte. Hotové placky môžete potrieť aj roztlačeným cesnakom v masle.

Zdroj inšpirácie : Jamie Oliver

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

9 komentárov

  1. Taketo placky mam rada. Akurat u mna urcite doba pripravy nebude 5 min 😀 dokonca si neviem ani predstavit, ze by to niekto za 5 min zvladol. Namerat ingrediencie, miesenie, valkanie.. tak to by uz u mna bolo tak na 20 min. Ale dakujem za recept 🙂

  2. Dobry den Tinka,
    Ak nemam jogurt ani acidko staci obycajne mlieko? Este by ma zaujimalo ci netreba vajicko.
    Dakujem za odpoved.

    • Dnes som robila a sú vynikajúce. Vajíčko netreba a mlieko by som neriskovala. Odporúčam biely grécky jogurt a potrieť roztopenym maslom s rozpucenym cesnakom. Nabudúce robím dvojitú dávku. Ďakujem Tinka za skvely a chutný recept.

  3. Fantasticke placky. Take niekedy robievala moja babka. Skusala som s jogurtom aj s acidkom, obidve verzie vyborne.

  4. Tieto placky som robila z chlebovej múky a namiesto jogurtu som dala kyslú smotanu. Sú úžasné a rýchle. Ďakujem za recept.

  5. Milá Tinka, práce sme s manželom dojedli tieto úžasné placky! Výborný a rýchly recept keď už nevieš čo na večeru 🙂 Ďakujem

  6. Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či by sa placky dali upiecť aj v trúbe. Ďakujem
    Anna

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.