zdravé, domáce, chrumkavé
Bleskové, domáce, univerzálne lístkové cesto, ktoré netreba xykrát zdĺhalo prekladať či čakať naň. Pripravené ho máte tak za 10 minút k okamžitému použitiu. Je úžasné chrumkavé a pritom nie je až tak mastné. S dávkou celozrnnej múky zdravšie a bohaté na bielkoviny. Použiteľné na slano aj na sladko. Milujem si to v kuchyni zľahčovať.
Množstvo | Príprava |
2 lístkové cestá | 10 min |
|
Bleskové, domáce, univerzálne lístkové cesto, ktoré netreba xykrát zdĺhalo prekladať či čakať naň. Pripravené ho máte tak za 10 minút k okamžitému použitiu. Je úžasné chrumkavé a pritom nie je až tak mastné. S dávkou celozrnnej múky zdravšie a bohaté na bielkoviny. Použiteľné na slano aj na sladko. Milujem si to v kuchyni zľahčovať.
|
Čo budeme potrebovať
- 250 gram maslo
- 250 gram lučina
- 220 gram špaldová hladká múka T 600 až 800
- 30 gram špaldová celozrnná múka
- štipka soli
Množstvo: lístkové cestá
Postup prípravy
- Maslo nemusí mať izbovú teplotu, zoberieme ho rovno z chladničky a nastrúhame na hrubom strúhadle. Takto ušetríme čas. Pridáme lučinu, navážime múky, pridáme štipku soli a rukami spracujeme v cesto.
- Cesto nemusíme nijako špeciálne skladať, bude mať aj tak krásne vrstvy. Ak však chceme, môžeme si ho rozvalkať, zložiť napoly, opäť napoly a zo strán dovnútra, až dostanete kocku.
- S cestom môžeme pracovať okamžite, alebo ho dáme do chladničky na chvíľku odstáť. Cesto je dobré podsýpať múkou, aby sa nelepilo. Sú z neho výborné taštičky nasladko aj naslano, pizza slimáčiky aj pagáčiky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka mozem pridat namiesto Luciny biely jogurt?Vdaka
skoda lebo cesto je absolútne mastné …
Každé Lístkové cesto je mastné 🤷♀️ ak chcete nemastne, hľadajte iný druh. To je ako čakať od diabolskeho šalátu ze nebude stipat 😂
Prosím pekne môžem dať urobenú domácu lučinu?