Kombinácia mäso, pórik, dijon horčica a pivo je úplne neskutočná.
Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 4 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná slovenská klasika, najemno nakrájané bravčové karé so skvelým pórikovým cappuccinom. Plná chuť dijon horčice, osviežená kvapkou citróna a k tomu chrumkavé opečené zemiaky s pizza korením <3 proste bašta!
Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 4 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná slovenská klasika, najemno nakrájané bravčové karé so skvelým pórikovým cappuccinom. Plná chuť dijon horčice, osviežená kvapkou citróna a k tomu chrumkavé opečené zemiaky s pizza korením <3 proste bašta!
Rúru si zapneme na 180 stupňov. Zemiaky umyjeme, rozkrojíme na polku, nakrájame na pásiky a poukladáme na pečiaci papier reznou stranou dolu. Posypeme rozmarínom, alebo pizza korením, postriekame olejom a dáme piecť do trúby na cca 30-35 min. V polovici plech otočíme a ja som otočila aj zemiaky zas na druhú stranu aby sa dobre opiekli a schrumkaveli.
Mäsko nakrájame na tenké plátky, umyjeme, jednu stranu potrieme poriadne dijon horčičou, posypeme drvenou rascou, korením. Mäso som robila v tlakovom hrnci, ak nemáte, robte na panvici. Na panvici však bude trvať o cca 20 min dlhšie. Na dno tlakového hrnca som si dáme bravčovú masť, necháme rozpáliť a položíme mäso horčičou nadol. kľudne poukladajte na seba. Necháme minútku zatiahnuť, pridáme nadrobno nakrájaný pór, červenú mletú papriku, trošku sójovej omáčky, za 1 PL domáceho pikantu (paprikovej pomazánky) ak nemáte dajte kečup, zalejeme pivom (toľko aby bolo mäso ponorené) a zavrieme tlakový hrniec. Od začiatku pískania varíme 20 min.
Keď je mäso hotové, mäso vyberieme, pridáme 1/2 PL zemiakového škrobu a omáčku rozmixujeme dohladka na krém, krásne sa nám zahustí, zostane lesklá a nadýchaná. Dochutíme soľou a kvapkou citrónovej šťavy.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Vyborny a rychly obedik, ja som pouzila pliecko a na zemiaky som dala korenie na opekane namiesto pizza ????
Dnes sme si na obed spravili tento receptik aj s pórovou polievockou a prsty sme si oblizovali ? dakujeme za uzasne a zaroven jednoduche recepty.
Výborný recept, výborna štavicka ….mnam
Tinka co by si mi odporucila namiesto piva?som bezlepkacka a pivo mam zakazane..dakujem ?
tiez by ma zaujimalo, co by si, Tinus, poradila namiesto piva.. nam ta pivova chut nesadla ?
Vyborna inspiracia na nedelny obed,vyskusane a malo uspech,akurat detska verzia bez piva?
Moze byt aj hovadzie, pripadne telacie maso?
Dost horka chut zostala po pive. Mozno inu znacku nabuduce musim pouzit
Ta kysla uhorka ide kde?
kyslú uhorku a calamadadu myslela ako prílohu k jedlu.