Fantastické a výživné zeleninové jedlo.
Milujem zeleninové recepty, veď viete. Najmä, keď sa mi ich podarí pripraviť tak, že chutia aj mojim doma, ktorí preferujú mäsko ☺️ Toto soté chuťovo naozaj prekvapí. Radšej spravte viac, aby nebolo málo. Podobne ladené recepty nájdete aj v mojich rodinných knihách v mojom eshope.
Množstvo | Príprava |
6 porcie | 20 min. |
Doba varenia |
30 min. |
|
|
Milujem zeleninové recepty, veď viete. Najmä, keď sa mi ich podarí pripraviť tak, že chutia aj mojim doma, ktorí preferujú mäsko ☺️ Toto soté chuťovo naozaj prekvapí. Radšej spravte viac, aby nebolo málo. Podobne ladené recepty nájdete aj v mojich rodinných knihách v mojom eshope.
|
Čo budeme potrebovať
- 500 gram ryža
- 1 ks veľká cuketa
- 1 ks veľký patizón
- 2 PL dijon horčica
- 2 čl sójová omáčka
- 4 ks červená cibuľa
- 4 strúčik cesnak
- 1 balenie hliva ustricová
- 2 ks malý rajčinový pretlak
- 100 gram maslo 82%-né
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Ak chcete, aby sa vám podarila dokonalá ryža, tak ju uvarte nasledovne. Do rýchlovarnej kanvice si dáme zovrieť vodu. Ryžu si poriadne premyjeme pod studenou vodou. Do hrnca si dáme rozhorúčiť olivový olej, pridáme ryžu a minútku poopekáme. Zalejeme vriacou vodou z kanvice tak 5 cm nad, prikryjeme, znížime oheň a necháme variť 12-15 min. Vypneme a necháme pod pokrievkou dôjsť ešte 10 min. Vhodíme kus masla, osolíme a zamiešame.
- K cukete a patizónu sa budeme správať ako k mäsu. Nakrájame si ich na menšie kocky, čím menšie, tým chutnejšie. Urobíme si marinádu a pridáme k nim dijon horčicu, sójovú omáčku, soľ a zamiešame.
- Cibuľky si ošúpeme, nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji na strednom plameni cca 2 minútky dozlatova. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme pol minútky prevoňať. Vsypeme cuketovo-patizónovú zmes, zamiešame a necháme minútku, aby pustila šťavu.
- Medzitým si premyjeme hlivu, mäkkú časť nakrájame na malú kúsky alebo slížiky a pridáme k restovanej zmesi. Prisypeme gulášové korenie, podlejeme domácim pretlakom a dusíme pod pokrievkou cca 15 minút. Vody dolejte podľa hustoty pretlaku.
- Na záver zahustíme maslom alebo trochou zemiakového škrobu, rozhabarkovaného v deci vody. Na záver ešte posoľte, pridajte majoránku a podávajte s ryžou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dakujeme pani Tinka za tento pekny recept.
Neboli sme si uplne isty s velkoustou pretlaku, pretoze jedno balenia malo 140g a druhe 190g. A teda nevieme ktore balenie pouzit a kolko kusov.
Mohli by ste prosim doplnit recept?
Dakujem.
chcela by som sa opýtať, že marinádu si robíte ako, teda z čoho? Mohli by ste mi prosím napísať, akú robíte vy?
ďakujem.
Dobry deň Tinka to patizonove sote vyberate stred tie zrnka ale to krajate spolu na male kusky.Idem to skusit aku ma chuť
Skvelé jedlo, keď nie je patizon, dávam iba cukety. Namiesto dijon horčice dávam kremžskú… a toto soté má iba jednu chybu. Vždy je ho málo 😉. Dakujeme