Neskutočne delikátna slovenská klasika.
Na trhu som kúpila skvelé domáce škvarky. Moja skvelá kamarátka Natálka mi prezradila recept a vyšla z toho neskutočne skvelá pomazánka. Taká poctivá, jemne pikatná a krémová. Milujem slovenskú kuchyňu 🙂
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 15 min. |
Doba varenia |
4 min. |
|
|
Na trhu som kúpila skvelé domáce škvarky. Moja skvelá kamarátka Natálka mi prezradila recept a vyšla z toho neskutočne skvelá pomazánka. Taká poctivá, jemne pikatná a krémová. Milujem slovenskú kuchyňu 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks vajce
- 1 ks žltá cibuľa
- 160 gram oškvarky
- 2 čl kremžská horčica
- 3 čl dijon horčica
- korenie 3 farieb, citrónová šťava, červená mletá paprika, kayenská paprika, soľ
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Najprv si dáme variť vajíčka, od bodu varu na 4 minútky. Medzitým si ošúpeme a úplne nadrobno nakrájame cibuľku. Pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, zamiešame a necháme chvíľu odstáť. Cibuľa tak bude ľahko stráviteľná.
- Celé oškvarky aj s horčicami si dáme do mixéra s S nožmi a rozmixujeme na krémovú nátierku. Ak sa vám to nepodarí na prvýkrát, pomôžte si, že ju premiešate a znova.
- Uvarené vajíčko si ošúpeme a nožom nakrájame úplne nadrobno. Čím drobnejšie, tým chutnejšie 🙂 Aj spolu s cibuľkou pridáme do nátierky, zamiešame, dochutíme korením, soľou, mletou červenou paprikou, kayenským korením (alebo chilli), posypeme čerstvou pažítkou a už si len vychutnávame 🙂
Poznámka k receptu
TIP : Pomazánke dodá vynikajúcu chuť jedna najemno nastrúhaná zaváraná uhorka. Oškvarky si môžete pomlieť aj na mäsovom mlynčeku. Nátierka je však krémovejšia, ak je rozmixovaná.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.