neskutočne delikátna slovenská klasika
Na trhu som kúpila skvelé domáce škvarky ? Moja skvelá kamarátka Natálka mi prezradila recept ? a vyšla z toho neskutočne skvelá pomazánka ? Taká poctivá, jemne pikatná a krémová ? Milujem slovenskú kuchyňu ?
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 15 min |
Doba varenia |
4 min |
|
|
Na trhu som kúpila skvelé domáce škvarky ? Moja skvelá kamarátka Natálka mi prezradila recept ? a vyšla z toho neskutočne skvelá pomazánka ? Taká poctivá, jemne pikatná a krémová ? Milujem slovenskú kuchyňu ?
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks vajce
- 1 ks žltá cibuľa
- 160 gram oškvarky
- 2 čl kremžská horčica
- 3 čl dijon horčica
- korenie 3 farieb, citrón šťava, červená mletá paprika, kayenská paprika, soľ
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Najprv si dáme variť vajíčka, od bodu varu na 4 minútky. Medzitým si ošúpeme a úplne nadrobno nakrájame cibuľku. Pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, zamiešame a necháme chvíľu odstáť. Cibuľa tak bude ľahko tráviteľná.
- Celé oškvarky aj s horčicami si dáme do mixéra s S nožmi a rozmixujeme na krémovú nátierku. Ak sa vám to nepodarí na prvýkrát, pomôžte si, že ju premiešate a znova.
- Uvarené vajíčko si ošúpeme a nožom nakrájame úplne nadrobno. Čím drobnejšie, tým chutnejšie 🙂 Aj spolu s cibuľkou pridáme do nátierky, zamiešame, dochutíme korením, soľou, mletou červenou paprikou, kayenským korením (alebo chilli), posypeme čerstvou pažítkou a už si len vychutnávame 🙂
Poznámka k receptu
TIP : Vynikajúcu chuť dodá pomazánke jedna najemno nastrúhaná zaváraná uhorka <3 oškvarky si môžete aj pomlieť na mäsovom mlynčeku. Nátierka je však krémovejšia ak je rozmixovaná.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.