Rada sa popasujem s výzvami a veľmi ma baví posúvať hranice v chutiach. Najmä pokúsiť sa o nedosiahnuteľné a aj napriek intolerancii vychutiť jedlo tak, že si poviete, áno je to tá klasika a chutí úplne rovnako. A presne takto chutí aj táto mliečna lusková, ktorá v sebe nemá vôbec nič mliečne ani rastlinnú náhradu Petržlen dodá „mliečnosť“ a pór „krémovosť“. Skutočne je fantastická, vyskúšajte.
Rada sa popasujem s výzvami a veľmi ma baví posúvať hranice v chutiach. Najmä pokúsiť sa o nedosiahnuteľné a aj napriek intolerancii vychutiť jedlo tak, že si poviete, áno je to tá klasika a chutí úplne rovnako. A presne takto chutí aj táto mliečna lusková, ktorá v sebe nemá vôbec nič mliečne ani rastlinnú náhradu Petržlen dodá „mliečnosť“ a pór „krémovosť“. Skutočne je fantastická, vyskúšajte.
Cibuľku aj pór si nakrájame nadrobno. Petržlen umyjeme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Na panvici si rozohrejeme olivový olej alebo bravčovú mať, pridáme cibuľku a na strednom ohni minútku osmahneme. Pridáme pór, zamiešame a necháme minútku prepojiť chute. Vhodíme nastrúhaný petržlen, prelisujeme cesnak, pridáme rascu, kurkumu, zamiešame, zalejeme vriacou vodou a necháme variť 5 minút.
Medzitým si zemiak aj lusky nakrájané na menšie kúsky. Ja som ich už takto mala v mrazničke z leta.
Variacu zmes rozmixujeme tyčovým mixérom a vhodíme lusky aj zemiak k variacej zeleninke, dolejeme ešte vodou do 1 litra a necháme 5 minút spojiť chute.
Dochutíme soľou, citrónom, medom, a čerstvými bylinkami.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Tuto polievku zboznujeme!!! Vzdy mame obrovsku urodu zelenych fazuliek ktoru davame do mraziaka. A tak je tato polievka pre nas idealna pocas celeho roka. Ma skvelu chut naozaj ju odporucam kazdemu vyskusat a fazulky budete setrit uz len na nu 🙂
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tuto polievku zboznujeme!!! Vzdy mame obrovsku urodu zelenych fazuliek ktoru davame do mraziaka. A tak je tato polievka pre nas idealna pocas celeho roka. Ma skvelu chut naozaj ju odporucam kazdemu vyskusat a fazulky budete setrit uz len na nu 🙂
Dobrý recept, odporúčam, mala úspech aj u ani nie dvojročnej dcérky.