rýchle, chutné a zdravé
Keď nestíham, obrovsky ma potešia takéto rýchlovky, ktoré sú takmer bez práce, expresné, výživne a navyše chutia senzačne. Červená cibuľka s červenou paprikou dodala celému jedlu jemne sladkastú chuť, mäsko šťavnatosť a bezlepkové pšeno senzačne zasýti 🙂 Výborné aj bez mäsa, s cuketou.
Keď nestíham, obrovsky ma potešia takéto rýchlovky, ktoré sú takmer bez práce, expresné, výživne a navyše chutia senzačne. Červená cibuľka s červenou paprikou dodala celému jedlu jemne sladkastú chuť, mäsko šťavnatosť a bezlepkové pšeno senzačne zasýti 🙂 Výborné aj bez mäsa, s cuketou. |
Čo budeme potrebovať
- 2 ks červená cibuľa
- 1 ks červená paprika kápia
- 1 ks zelená paprika
- 200 gram morčacie prsia alebo cuketa
- 1 čl dijon horčica
- 1 pohár pšeno
Množstvo:
Postup prípravy
- Cibuľku si nakrájame nadrobno a speníme cca 2 minútky na olivovom oleji. Medzitým si nadrobno pokrájame papriky, pridáme k cibuľke, polejeme 1 čl balsamico octa a restujeme ešte minútku.
- Medzitým si nakrájame mäsko na malé kúsky, zamiešame s dijon horčicou a prídáme k zeleninke. Restujeme ešte 1 minútku. Pšeno si poriadne viackrát prepláchneme pod teplou vodou a pridáme k mase. Dochutíme drvenou rascou, kurkumou a zalejeme vriacou vodou z kanvice tak tesne nad. Znížime oheň na minútku a pod pokrievkou varíme 10 minút, resp. do vyparenia vody a pokým je všetko uvarené.
- Zamiešame kus masla, osolíme, ochutíme čerstvými vňaťami a podávame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.