vynikajúce vege jedlo pre celú rodinu
Hliva ustricová je naozaj úžasná na obranyschopnosť organizmu, budovanie či posilnenie imunity. Jej nosným prvkom je betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť voči baktériám a vírusom. Obsahuje celú radu vitamínov, minerálov, aminokyselín, či stopových prvkov a navyše obsahuje minimum kalórií 🙂
Množstvo |
2 porcie |
|
Hliva ustricová je naozaj úžasná na obranyschopnosť organizmu, budovanie či posilnenie imunity. Jej nosným prvkom je betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť voči baktériám a vírusom. Obsahuje celú radu vitamínov, minerálov, aminokyselín, či stopových prvkov a navyše obsahuje minimum kalórií 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks červená cibuľa
- 1/3 ks pór
- 300 gram hliva ustricová
- 1 strúčik cesnak
- 1 ks červená kápia
- 1 šálka (200ml) ryža
- maslo, ocot, soľ, kurkuma, rasca, petrželka
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- V hrnci si rozhorúčime olej, nasypeme ryžu, pomiešame a opečieme cca minútku, prisypeme kurkumu, soľ, zamiešame a dolejeme vriacou vodou, cca tak 1 cm nad ryžu. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť cca 10-12 min pokým nie je mäkká. Keď je ryža hotová, vypneme, zamiešame lyžicu dve masla, príp. Ešte dosolíme, a necháme chvíľu dôjsť pod pokrievkou.
- Medzitým si na olivovom oleji osmahneme nakrájanú cibuľu dosklovita. Pór, hlivu aj papriku si nakrájame na menšie a pridáme k cibuli. Prelisujeme cesnak, prisypeme rascu, ocot, soľ, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme cca 10 min. Ak chceme mať aj šťavu, podlejeme na záver ešte vodou, v ktorej rozhabarkujeme 1 zarovnanú čajovú lyžičku škrobu. Na záver nadrobno nakrájame petržlenovú vňať a zamiešame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.