Hovädzie s dubákovou omáčkou a červená chrumkavá ryža

Tradičný chutný recept.

Hovädzie s dubákovou omáčkou a červená chrumkavá ryža
Hovädzie s dubákovou omáčkou a červená chrumkavá ryža
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Množstvo
2
Doba varenia
30 min
Množstvo
2
Doba varenia
30 min
Hovädzie s dubákovou omáčkou a červená chrumkavá ryža
Hovädzie s dubákovou omáčkou a červená chrumkavá ryža
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Množstvo
2
Doba varenia
30 min
Množstvo
2
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Dubáky si večer ponoríme do mlieka. Nielen kvôli tomu, že budú smotanové, ale aj kvôli prípadnej toxicite. Mlieko neutralizuje.
  2. Hovädzie (orech) si nakrájame na kocky alebo pásiky podľa chuti. Do hrnca dáme maslo a speníme na ňom červenú cibuľku. Pridáme vyžmýkané nakrájané hríby a mäso.
  3. Chvíľu orestujeme, podlejeme vodou (len tak, aby bolo zakryté), osolíme, pridáme sójovú omáčku, trochu červenej papriky, korenie a zavrieme tlakový hrniec. Od momentu pískania je hotovo za 25-30 minút.
  4. Zahustíme podľa chuti buď špaldovou múkou, alebo hraškou, príp. bešamelom a kvapneme trošku citrónovej šťavy. Ryžu si umyjeme a pripravíme podľa návodu. Červená je hotová za cca 20 minút od bodu varu.
  5. Domáca čalamáda - nastrúhame si kapustu, mrkvu, červenú papriku (príp. jabĺčkovú), cibuľu a karfiol rozdelíme na ružičky. Zalejeme ZEKOm (pozor, lebo je aj ZELKO, to obsahuje kyselinu benzoovú), necháme vychladnúť. Pomer zeleniny podľa chuti, spravidla kapusty je najviac.
  6. Bon appetit
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Slovenský recept a je..š to tam anglický

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.