Tradičný chutný recept.
Čo budeme potrebovať
- 1 balík sušené dubáky
- 400 g hovädzie mäso fantastický je orech
- 2 červená cibuľa
- 1 balík červená ryža
Množstvo:
Postup prípravy
- Dubáky si večer ponoríme do mlieka. Nielen kvôli tomu, že budú smotanové, ale aj kvôli prípadnej toxicite. Mlieko neutralizuje.
- Hovädzie (orech) si nakrájame na kocky alebo pásiky podľa chuti. Do hrnca dáme maslo a speníme na ňom červenú cibuľku. Pridáme vyžmýkané nakrájané hríby a mäso.
- Chvíľu orestujeme, podlejeme vodou (len tak, aby bolo zakryté), osolíme, pridáme sójovú omáčku, trochu červenej papriky, korenie a zavrieme tlakový hrniec. Od momentu pískania je hotovo za 25-30 minút.
- Zahustíme podľa chuti buď špaldovou múkou, alebo hraškou, príp. bešamelom a kvapneme trošku citrónovej šťavy. Ryžu si umyjeme a pripravíme podľa návodu. Červená je hotová za cca 20 minút od bodu varu.
- Domáca čalamáda - nastrúhame si kapustu, mrkvu, červenú papriku (príp. jabĺčkovú), cibuľu a karfiol rozdelíme na ružičky. Zalejeme ZEKOm (pozor, lebo je aj ZELKO, to obsahuje kyselinu benzoovú), necháme vychladnúť. Pomer zeleniny podľa chuti, spravidla kapusty je najviac.
- Bon appetit
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Slovenský recept a je..š to tam anglický