Zelerové hranolky sú u nás veľmi obľúbené, vyskúšajte tú skvelú chuť. 🙂
Postup prípravy
- Mrkvu a petržlen si prerežeme napoly (ak sú veľké, tak na štvrťky), cviklu nakrájame na tretinky, cesnak ošúpeme a necháme v celosti. Zmes osolíme, pridáme korenie, muškátový orech, lyžicu medu, olivový olej a dáme do zapekacej misky. Zelenina by mala byť ideálne prikrytá. Pečieme 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.
- Zeler si ošúpeme a nakrájame na hranolky. Zmiešame s pizza korením Vitana, olivovým olejom, nastrúhaným parmezánom a pečieme na plechu dozlatista na 180 stupňoch cca 15-20 minút. Ak to chcete piecť spolu, zeleninu zabaľte do alobalu a tak dajte na plech. Výborne sa k tomu hodí coleslaw šalát, alebo mrkvovo-petržlenový šalát.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.