zdravo a chutne..a slovensky 🙂
Opäť ďalšie úžasné krémové slovenské rizotko <3 Vyšlo na výbornú, dominantná chuť nášho úžasného medvedieho cesnaku so smotanovým dozvukom na jazýčku. Ľahko, chutne, detoxikačne a lokálne. Tak nech vám chutí :*
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 10 min |
Doba varenia |
12 min |
|
|
Opäť ďalšie úžasné krémové slovenské rizotko <3 Vyšlo na výbornú, dominantná chuť nášho úžasného medvedieho cesnaku so smotanovým dozvukom na jazýčku. Ľahko, chutne, detoxikačne a lokálne. Tak nech vám chutí :*
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 ks pór alebo biela, žltá cibuľka
- 1 šálka ryža 250 ml
- 2 veľké hrste lístky medvedieho cesnaku
- 2 PL šľahačková smotana
- 3 PL termizovaná nátierka alebo lučina či bryndza
- na dochutenie: olivový olej, soľ, citrónová šťava, petržlenová vňať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
- Pórik si nakrájame nadrobno a speníme v hrnci na olivovom oleji cca minútku. Ryžu poriadne premyjeme, pridáme k póriku, zamiešame a zalejeme vodou 5 cm nad. Prikryjeme pokrievkou a na najmenšom ohni varíme 10-12 min, pokým ryža nie je mäkká. Ak sa voda veľmi rýchlo vyparí, dolejeme ešte vriacej.
- Medzitým si pripravíme cesnakový základ. Medvedí cesnak si omyjeme a dáme do mixéra s S nožmi. Osolíme, kvapneme citrónovú šťavu, pridáme šlahačkovú smotanu a mixneme nie úplne na pastu, chceme malé kúsky - budú pekne vyzerať v rizote.
- Do uvarenej ryže pridáme pesto aj termizovanú nátierku a poriadne zamiešame. Krémovosť rizota nedosiahneme maslom, ale vodou. Prilejte kľudne vriacu vodu, do želanej krémovej konzistencie. Dochutíme soľou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu
TIP: Pre výraznejšiu arómu rizota, môžete na začiatku varenia pridať aj biele vínko. Namiesto šlahačkovej smotany môžete použiť aj rastlinné mlieko.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
výýýýbornééééé