Výborná krémová, kyslasto-sladká, taká tá zimná zahrievačka 🙂
Kulajda nakyslo
Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.25 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalšia z kategórie vydarených a delikátnych polievok. Pristihnete sa, ako si naberáte stále viac a viac 😀 Výborná krémova chuť maslových zemiakov, ozvláštnená hríbami s kyslasto-sladkastým podtónom. Taká tá zimná zahrievačka 🙂 ochutnáte?
Ďalšia z kategórie vydarených a delikátnych polievok. Pristihnete sa, ako si naberáte stále viac a viac 😀 Výborná krémova chuť maslových zemiakov, ozvláštnená hríbami s kyslasto-sladkastým podtónom. Taká tá zimná zahrievačka 🙂 ochutnáte?
Cibuľu si prekrojíme napoly a nakrájame na krúžalky. Masť si zahrejeme a osmahneme na nej 3 minútky cibuľku s trstinovým cukrom. Pridáme droždie, nadrobno nasekaný 1 strúčik cesnaku, Šampiňóny si ošúpeme, prekrojíme napoly, nakrájame na hrubšie plátky a pridáme k cibuľke. Necháme 2 minúty zatiahnuť. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme k zmesi a restujeme cca 1 minútu. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, prekrojený cesnak, drvenú rascu, koriander, mletú červenú papriku, ak maté môžete pridať aj nadrobno nakrájanú pažítku. Minútku prehrejeme a zalejeme horúcou vodou (cca 2 litre). Vhodíme 2 ks bobkový list, prikryjeme pokrievkou a necháme variť cca 20 min, resp. pokým budú zemiaky hotové.
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme 1 PL octu, rozbijeme si do hrnčeka vajíčko, premiešame, aby sa nám spojil žĺtok s bielkom a vylejeme do polievky. Miešame asi 15 sekúnd, aby sa nám vajíčko dobre zapracovalo. Smotanu zmiešame so špaldovou múkou a prilejeme do polievky. Ak je príliš hustá, dolejte ešte vody. Dochutíme druhým strúčikom cesnaku, ktorý prelisujeme do polievky, troškou citrónovej šťavy, himalájskou soľou, a muškátovým orieškom. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
jesmankote, tak toto je uplne dokonala polievka! a hodi sa urcite aj na leto, aj jesen, aj jar a zimu 🙂 a varit ju budem urcite casto, dakujem za skvely recept!
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
jesmankote, tak toto je uplne dokonala polievka! a hodi sa urcite aj na leto, aj jesen, aj jar a zimu 🙂 a varit ju budem urcite casto, dakujem za skvely recept!
Mohla by som sampinony nahradit susenymi dubakmi?
Určite. Originál kulajda je práve z lesných húb ? Bude ešte lepšia a voňavejšia. Mňam
A masielko kam mám dat? ?