naša, slovenská jedinečná polievka – demikát
Slovenská tradičná a navyše neskutočne chutná polievočka. Bryndza je náš mliečny klenot, ktorý v sebe nesie okrem úžasnej chuti aj toľko benefitov :* Pripravte si ho, rozvinie vám všetky vaše chute 🙂
Množstvo | Príprava |
6 porcie | 15 min |
Doba varenia |
15 min |
|
|
Slovenská tradičná a navyše neskutočne chutná polievočka. Bryndza je náš mliečny klenot, ktorý v sebe nesie okrem úžasnej chuti aj toľko benefitov :* Pripravte si ho, rozvinie vám všetky vaše chute 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks biela cibuľa
- 2 stúčik cesnak
- 6 ks zemiaky
- 3 pl ovsené vločky
- 125 gram letná bryndza liptov
- 125 gram údená bryzdna liptov
- zelerová vňať
- petržlenová vňať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Do hrnca pridáme maslo a olivový olej. Cibuľku si nakrájame nadrobno a osmahneme dosklovita cca 2 minútky. Pretlačíme cesnaky a chvíľu necháme prevoňať. Pridáme mletú červenú papriku a premiešame.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mešie kocky. Pridáme do polievky, prisypeme ovsené vločky, vhodíme zelerovú vňať, dolejeme vodou asi centimeter nad a uvaríme domäkka cca 15 min.
- Zelerovú vňať vyberieme, pridáme bryndzu, vhodíme nasekanú petržlenovú vňať, struhneme trochu muškátového oriešku a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Dochutíme šťavou z polky citróna, lyžičkou medu, dosolíme podľa potreby, dolejeme prípadne vodou a podávame s osmahnutou slaninkou, alebo cesnakovými krutónmi.
Poznámka k receptu
TIP: ak máte radi výraznejšiu chuť, pretlačte pred koncom a rozmixovaním strúčik cesnaku
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Výborná polievka skúšala som ale namiesto zelenej petrželky som dala vňaťku zeleru
Vyborna polievka, spolu so slaninkou a pomrvenou bryndzou na vrchu uzasna 🙂 pridala som cerstvu pazitku. Dakujem Tina za skvely recept.
*Tinka , nejak mi uslo pismenko