Výborné, chutné a pikantné jedlo na zimné večery 🙂
Dokonalý chuťový pôžitok, nádherná symfónia farieb na tanieri. Šťavnatý morčací stejk s hrubozrnnou dijonskou horčicou, ktorá mú dodáva dominantnú chuť a pikantnosť, so sviežim kapustovým šalátom, ktorému exkluzívny odtieň a sladkastú chuť prepožičala cvikla s štiplavým záverečným akcentom čerstvého chrenu. Zimná kombinácia ako vyšitá 😉 Pochutíte si, a zároveň sa ani nemusíte báť o svoju líniu 🙂
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 20 min. |
Doba varenia |
10 min. |
|
|
Dokonalý chuťový pôžitok, nádherná symfónia farieb na tanieri. Šťavnatý morčací stejk s hrubozrnnou dijonskou horčicou, ktorá mú dodáva dominantnú chuť a pikantnosť, so sviežim kapustovým šalátom, ktorému exkluzívny odtieň a sladkastú chuť prepožičala cvikla s štiplavým záverečným akcentom čerstvého chrenu. Zimná kombinácia ako vyšitá 😉 Pochutíte si, a zároveň sa ani nemusíte báť o svoju líniu 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks morčacie prsia
- 1/2 ks biela kapusta malá, taká do ruky
- 1/2 ks čerstvý fenikel
- 1/2 ks červená cibuľa
- 1/2 ks cvikla menšia
- 1/3 ks čerstvý chren
- 2 PL tatarská omáčka
- 2 PL pochúťková smotana
- 1 PL 12% smotana na varenie
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Z kapusty aj feniklu vyrežeme hlúbik a na tenkom strúhači si ich nasekáme na tenké pásiky. Pridáme nakrájanú cibuľku, nastrúhanú cviklu, posolíme, 1 PL trstinového cukru a cca 10 minút rukou miešame, stláčame a prekladáme zo strany na stranu, aby nám kapusta zmäkla. Chren nastrúhame najemno a pridáme spolu s tatarkou a smotanami do zmesi. Zamiešame, dochutíme príp. ešte soľou a citrónovou šťavou.
- Morčacie prsia si rozkrojíme na tenšie stejky, potrieme z oboch strán dijonskou hrubozrnnou horčicou (dostať v Lidli), soľ, korenie a dáme na rozpálený kokosový olej. Rozpálený preto, aby sa aróma kokosu uvoľnila do vzduchu a nie do mäsa. Z jednej strany opečieme sprudka, otočíme na druhú, znížime oheň, prikryjeme a dusíme cca 5 min domäkka.
Poznámka k receptu
TIP: V prípade odľahčenej verzie nahraďte tatarku jogurtom gréckeho typu a dochuťte výrazným olejom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka prosím ide tu surová alebo varena cvikla? Aby bolo vhodne pre 2.5r.. dakujem