Morčací stejk a kapustový šalát s cviklou a čerstvým chrenom

Výborné, chutné a pikantné jedlo na zimné večery 🙂

Morčací stejk a kapustový šalát s cviklou a čerstvým chrenom
Morčací stejk a kapustový šalát s cviklou a čerstvým chrenom
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý chuťový pôžitok, nádherná symfónia farieb na tanieri. Šťavnatý morčací stejk s hrubozrnnou dijonskou horčicou, ktorá mú dodáva dominantnú chuť a pikantnosť, so sviežim kapustovým šalátom, ktorému exkluzívny odtieň a sladkastú chuť prepožičala cvikla s štiplavým záverečným akcentom čerstvého chrenu. Zimná kombinácia ako vyšitá 😉 Pochutíte si, a zároveň sa ani nemusíte báť o svoju líniu 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
10 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
10 min.
Morčací stejk a kapustový šalát s cviklou a čerstvým chrenom
Morčací stejk a kapustový šalát s cviklou a čerstvým chrenom
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý chuťový pôžitok, nádherná symfónia farieb na tanieri. Šťavnatý morčací stejk s hrubozrnnou dijonskou horčicou, ktorá mú dodáva dominantnú chuť a pikantnosť, so sviežim kapustovým šalátom, ktorému exkluzívny odtieň a sladkastú chuť prepožičala cvikla s štiplavým záverečným akcentom čerstvého chrenu. Zimná kombinácia ako vyšitá 😉 Pochutíte si, a zároveň sa ani nemusíte báť o svoju líniu 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
10 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
10 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Z kapusty aj feniklu vyrežeme hlúbik a na tenkom strúhači si ich nasekáme na tenké pásiky. Pridáme nakrájanú cibuľku, nastrúhanú cviklu, posolíme, 1 PL trstinového cukru a cca 10 minút rukou miešame, stláčame a prekladáme zo strany na stranu, aby nám kapusta zmäkla. Chren nastrúhame najemno a pridáme spolu s tatarkou a smotanami do zmesi. Zamiešame, dochutíme príp. ešte soľou a citrónovou šťavou.
  2. Morčacie prsia si rozkrojíme na tenšie stejky, potrieme z oboch strán dijonskou hrubozrnnou horčicou (dostať v Lidli), soľ, korenie a dáme na rozpálený kokosový olej. Rozpálený preto, aby sa aróma kokosu uvoľnila do vzduchu a nie do mäsa. Z jednej strany opečieme sprudka, otočíme na druhú, znížime oheň, prikryjeme a dusíme cca 5 min domäkka.
Poznámka k receptu

TIP: V prípade odľahčenej verzie nahraďte tatarku jogurtom gréckeho typu a dochuťte výrazným olejom.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Tinka prosím ide tu surová alebo varena cvikla? Aby bolo vhodne pre 2.5r.. dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.