Nakladaný hermelín

Tradičná slovenská chuťovečka, na večeru, k vínu, pivu, pre gurmánov 🙂

Nakladaný hermelín
Nakladaný hermelín
Hodnotienie: 16
Hodnotenie: 4.06
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
O nakladanom hermelíne vieme asi všetci 🙂 Väčšinou som si ho objednávala v reštauráciách, až kým ho kamoška Eni pripravila doma.. A vtedy som si povedala prečo nie? Môj manžel ho ľúbi, ja ľúbim jeho a potom bude ľúbiť aj on mňa 😀 Aspoň o trošku viac 😀 Nakladala som ho asi 2 mesiace, pokým som recept vyšperkovala do tejto podoby. Tak vyskúšajte, aby aj vás tí vaši muži ľúbili zas o trošku viacej 🙂 Príprava je extrémne nenáročná.
Množstvo Príprava
1 pohár 15 min.
Množstvo Príprava
1 pohár 15 min.
Nakladaný hermelín
Nakladaný hermelín
Hodnotienie: 16
Hodnotenie: 4.06
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
O nakladanom hermelíne vieme asi všetci 🙂 Väčšinou som si ho objednávala v reštauráciách, až kým ho kamoška Eni pripravila doma.. A vtedy som si povedala prečo nie? Môj manžel ho ľúbi, ja ľúbim jeho a potom bude ľúbiť aj on mňa 😀 Aspoň o trošku viac 😀 Nakladala som ho asi 2 mesiace, pokým som recept vyšperkovala do tejto podoby. Tak vyskúšajte, aby aj vás tí vaši muži ľúbili zas o trošku viacej 🙂 Príprava je extrémne nenáročná.
Množstvo Príprava
1 pohár 15 min.
Množstvo Príprava
1 pohár 15 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: pohár
Postup prípravy
  1. Hermelín si nakrájame na trojuholníky, cibuľu, papriku, cesnak na pásiky. A môžeme vrstviť. Na dno pohára naukladáme cibuľu, cesnak, papriku, bobkový list, 5 guličiek čierneho korenia. Na to položíme na trojuholníky nakrájaný hermelín. Posypeme grilovacím korením a opäť ukladáme zmes cibule, cesnaku, papriky, bobkáčku, korenia, rasce. A opäť hermelín, korenie a uzavrieme to opäť zmesou cibule, cesnaku a papriky.
  2. Olej, ocot, nadrobno nakrájanú chilli papričku aj s jadierkami, koriander a soľ si poriadne premiešame dokopy. Ochutnajte ju, prípadne dosoľte, pridajte ocot atď. a vylejeme na navrstvenú zmes. Musí byť ponorená. Zavrieme.
  3. Hermelín dáme na parapetu okna na 24 hodín. Potom ho párkrát prevrátime hore dnom a uložíme do chladničky na 2 týždne. Dajte ho niekam dozadu, aby ste ho nevideli, lebo to bude kruté obdobie 😀 Ja nakladám rovno dva, a pokým jeden dozreje, druhý zjeme 😀
    Hermelín dáme na parapetu okna na 24 hodín. Potom ho párkrát prevrátime hore dnom a uložíme do chladničky na 2 týždne. Dajte ho niekam dozadu, aby ste ho nevideli, lebo to bude kruté obdobie :D Ja nakladám rovno dva, a pokým jeden dozreje, druhý zjeme :D
Poznámka k receptu

TIP : Tieto krásne sklenené poháre som kúpila v IKEA za 1,99 eura 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.64 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

3 komentáre

  1. Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, kde v tejto zime ako je teraz ho mám dať na 24 hodín? na parapetu asi nie ci?
    Vdaka za odpoved

  2. Pozdravujem 🙂
    Po oskusani iných receptov nám nákladný syr skysol. Netušíme prečo. Jeden bol v chladničke a jeden na parapete . Máte nejaké rady čo mohlo byť zle?

    • Z pohara treba dostat vzduch, tzn.po zaliati olejom pohar parkrat otocte a pobuchajte o linku (cez utierku), aby sa olej dostal vsade. Ak niekde ostane vzduch, potravina zacne fermentovat a je po hermeline.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.