Tradičná slovenská chuťovečka, na večeru, k vínu, pivu, pre gurmánov 🙂
O nakladanom hermelíne vieme asi všetci 🙂 Väčšinou som si ho objednávala v reštauráciách, až kým ho kamoška Eni pripravila doma.. A vtedy som si povedala prečo nie? Môj manžel ho ľúbi, ja ľúbim jeho a potom bude ľúbiť aj on mňa 😀 Aspoň o trošku viac 😀 Nakladala som ho asi 2 mesiace, pokým som recept vyšperkovala do tejto podoby. Tak vyskúšajte, aby aj vás tí vaši muži ľúbili zas o trošku viacej 🙂 Príprava je extrémne nenáročná.
Množstvo | Príprava |
1 pohár | 15 min. |
|
O nakladanom hermelíne vieme asi všetci 🙂 Väčšinou som si ho objednávala v reštauráciách, až kým ho kamoška Eni pripravila doma.. A vtedy som si povedala prečo nie? Môj manžel ho ľúbi, ja ľúbim jeho a potom bude ľúbiť aj on mňa 😀 Aspoň o trošku viac 😀 Nakladala som ho asi 2 mesiace, pokým som recept vyšperkovala do tejto podoby. Tak vyskúšajte, aby aj vás tí vaši muži ľúbili zas o trošku viacej 🙂 Príprava je extrémne nenáročná.
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks hermelín sedlčanský král sýru
- 1 ks červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 4 ks bobkový list
- 1 ks chilli paprička
- 1-2 deci slnečnicový olej výskúšala som viacero, naj je slnečnicový Venusz, ostatné aj zastudena lisované sú moc aromatické
- 1 čl biely ocot
- 15 ks čierne korenie
- 2 ks zaváraná červená paprika jabĺčková
- štipka koriander
- štipka rasca
- 1 PL grilovacie korenie
- štipka himalájska soľ
Množstvo: pohár
Postup prípravy
- Hermelín si nakrájame na trojuholníky, cibuľu, papriku, cesnak na pásiky. A môžeme vrstviť. Na dno pohára naukladáme cibuľu, cesnak, papriku, bobkový list, 5 guličiek čierneho korenia. Na to položíme na trojuholníky nakrájaný hermelín. Posypeme grilovacím korením a opäť ukladáme zmes cibule, cesnaku, papriky, bobkáčku, korenia, rasce. A opäť hermelín, korenie a uzavrieme to opäť zmesou cibule, cesnaku a papriky.
- Olej, ocot, nadrobno nakrájanú chilli papričku aj s jadierkami, koriander a soľ si poriadne premiešame dokopy. Ochutnajte ju, prípadne dosoľte, pridajte ocot atď. a vylejeme na navrstvenú zmes. Musí byť ponorená. Zavrieme.
- Hermelín dáme na parapetu okna na 24 hodín. Potom ho párkrát prevrátime hore dnom a uložíme do chladničky na 2 týždne. Dajte ho niekam dozadu, aby ste ho nevideli, lebo to bude kruté obdobie 😀 Ja nakladám rovno dva, a pokým jeden dozreje, druhý zjeme 😀
Poznámka k receptu
TIP : Tieto krásne sklenené poháre som kúpila v IKEA za 1,99 eura 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, kde v tejto zime ako je teraz ho mám dať na 24 hodín? na parapetu asi nie ci?
Vdaka za odpoved
Pozdravujem 🙂
Po oskusani iných receptov nám nákladný syr skysol. Netušíme prečo. Jeden bol v chladničke a jeden na parapete . Máte nejaké rady čo mohlo byť zle?
Z pohara treba dostat vzduch, tzn.po zaliati olejom pohar parkrat otocte a pobuchajte o linku (cez utierku), aby sa olej dostal vsade. Ak niekde ostane vzduch, potravina zacne fermentovat a je po hermeline.