Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky

výborná a chutná zdravá varianta vysmážaného karfiolu.

Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky
Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Veľmi mi naposledy chutili rezne marinované v kyslej smotane, tak som to skúsila opäť. Tentokrát s karfiolom, pridala som aj indické kari korenie a karfiol chutil neskutočne. A pritom som ho vôbec nepredvárala a ani nevysmážala. Pekne zdravo v rúre, celý obed na jednom plechu 🙂 Obalený v ovsených vločkách a parmezáne.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
40 min
Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky
Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Veľmi mi naposledy chutili rezne marinované v kyslej smotane, tak som to skúsila opäť. Tentokrát s karfiolom, pridala som aj indické kari korenie a karfiol chutil neskutočne. A pritom som ho vôbec nepredvárala a ani nevysmážala. Pekne zdravo v rúre, celý obed na jednom plechu 🙂 Obalený v ovsených vločkách a parmezáne.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov.
  2. Karfiol si rozdelíme na ružicky, umujeme. Pripravíme si smotanovú marinádu. Do smotany pridáme vajce, škrob, korenie, veľkú hrsť nakrájanej petržlenovej vňate alebo koriandru, soľ a trochu citrónovej šťavy. Zamiešame a obalujeme karfiol najprv v smotane a následne v zmiešanom nastrúhanom parmezáne s pomletými ovsenými vločkami. Obalený karfiol kladieme na papier na pečenie.
  3. Zemiaky si umujeme, osušíme, prekrojíme napoly a reznou stranou položíme na papier na pečenie. Všetko jemne pokvapkáme olejom, aby sa na každý kúsok trochu dostalo. Pečieme 40 až 45 min.
  4. Pripraviť si k nemu môžete fantastický osviežujúci jogurtový dip z jogurtu, soli, indického korenia, petržlenovej vňate a citrónovej šťavy.
    Pripraviť si k nemu môžete fantastický osviežujúci jogurtový dip z jogurtu, soli, indického korenia, petržlenovej vňate a citrónovej šťavy.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.64 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

14 komentárov

  1. Môže byť namiesto parmezánu grana padano?
    Dakujem

    • Grana padano je to iste co parmezan
      Inak tie pecene zemiacky ked nakrajane hodis do hrnca, posypes solou, mletou rascou a zakvapnes olejom, potom poriadne rukou premiesas tak mas zaistene ze sa olej dostane vsade a tym, ze zemiak obali tak pri peceni sa zo vsetkych stran urobi bomba chrumkava korka 😉 odporucam

  2. Opat nesklamalo,pouzila som aj brokolicu,je to mnamkaaaaa.Na klasicky recept som v tomto momente zabudla 😀

  3. Moze byt aj iný syr namiesto parmezánu? Napr eidam?
    Dakujem

  4. hmmm najblizsie prekvapim svokra on karfiol radsej ako meso

  5. Tinka, opäť si nesklamala?. Ja ktorá karfiol veľmi nemusím, som si úžasne pochutnala. Výborná chuť. Na časť karfiolu som použila eidam a aj tak chutilo. Ďakujem

  6. Zdravím,
    200st nie je vela? preco az taka teplota? francuzske sa vedia upiect pri 180st a to su vrstvene…
    Predsalen je to zelenina.
    Dakujem.

  7. Vynikajuce jedlo!
    Len taka malinka rada – na 1karfiol je to mnozstvo parmezanu a ovsenych vlociek malo. Ja som pre 2osoby robila z polovice karfiolu (tak mi aj vysla obalovacia hmota) a uplne stacilo.a este by som osolila aj samotny karfiol bolo by to este lepsie. Ale sto ludi sto chuti samozrejme:-)

  8. Ako to obalujete? Robim tento recept casto lebo je vyborny, ale vzdy ked zacnem obalovat v suchej zmesi, tak smotana mi ju okamzite zlepi a potom uz zvysny karfiol v tom neobalim. Vzdy si musim tej suchej zmesi potom vela dorabat.

  9. Mňam! Neskutočne dobre jedlo!

  10. vyborny karfiol, netradicny ale chutny, ako vsetko od Tinky. Mali sme aj dip a vsetci, dokonca aj rodinny frflos, sme si pochutili 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.