Archív článkov

Losos so zeleninovým pyré

Výborné, rýchle a ľahké jedlo. Losos so zeleninovým pyré Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Na food podujatí týždňa Nórskeho lososa, ktorého som sa zúčastnila min. týždeň som sa naučila naozaj zaujímavé postupy ako pripravovať lososa podľa špičkových šéfkuchárov. Najviac ma šokovalo, že losos sa má pripravovať …

Viac ... »

Krehké vínne snehové vločky

Najjednoduchší a najrýchlejší recept. Po upečení krehké a chrumkavé. Krehké vínne snehové vločky Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.29 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept S vínom do pečenia veľmi rada pracujem, vďaka jeho prirodzenej kyprivej vlastnosti, nahrádza kvasnice, droždie, či prášok do pečiva. Tento recept je tak úžasný. Opäť len 4 ingrediencie. …

Viac ... »

Kulajda nakyslo

Výborná krémová, kyslasto-sladká, taká tá zimná zahrievačka 🙂 Kulajda nakyslo Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.25 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Ďalšia z kategórie vydarených a delikátnych polievok. Pristihnete sa, ako si naberáte stále viac a viac 😀 Výborná krémova chuť maslových zemiakov, ozvláštnená hríbami s kyslasto-sladkastým podtónom. Taká tá zimná zahrievačka …

Viac ... »

Cestoviny so zeleninkou a bazalkovým pestom

Ultrarýchly, ultraľahký obed či večera. Cestoviny so zeleninkou a bazalkovým pestom Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Výborná a ľahká verzia obedu ala Italia. Cestoviny su zjemnené zeleninkou udusenou na masle a podčiarknuté výraznou chuťou bazalkového pesta. Bon appetit 🙂 Typ jedlaVegetariánske jedlo Typ kuchyneSlovenská Množstvo Príprava …

Viac ... »

Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré

Šťavnatý stejk zjemnený maslovým petržlenovým pyré a zvýraznený opekanými hríbami. Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 3 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spravte si doma zo svojej kuchyne špičkovú michelínsku reštauráciu a svojim mužom pripravte poriadny kus šťavnatého mäsa 😀 Hovädzia sviečková je neskutočne šťavnaté, …

Viac ... »

Nakladaný hermelín

Tradičná slovenská chuťovečka, na večeru, k vínu, pivu, pre gurmánov 🙂 Nakladaný hermelín Hodnotienie: 16 Hodnotenie: 4.06 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept O nakladanom hermelíne vieme asi všetci 🙂 Väčšinou som si ho objednávala v reštauráciách, až kým ho kamoška Eni pripravila doma.. A vtedy som si povedala prečo nie? …

Viac ... »

Chrumkavý biskupský chlebíček

Výborná chrumkavá sladkosť na hryzkanie pri vianočných rozprávkach 🙂 Chrumkavý biskupský chlebíček Hodnotienie: 25 Hodnotenie: 3.04 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Mám veľmi rada takéto chrumkavé záležitosti. K vínu, k telke, alebo len tak 🙂 Veľa bielkovín v sebe, kopec "dobrých" tukov v podobe orechov, mandlí, dosladené hrozienkami, proste mňam. …

Viac ... »

Zimná tekvicová polievka

Maslová po tekvici, sladká po rajčinách, delikátna zimná pochúťka, ktorá zahreje 🙂 Zimná tekvicová polievka Hodnotienie: 9 Hodnotenie: 3.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Polievky sú v poslednej dobe moja achilova päta. Mám pocit, že stále točím tie isté dokola. Ale ono to prišlo 🙂 Dokonalá zimná inšpirácia. Zahreje a …

Viac ... »

Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste

Výborné, ľahké a chutné netradičné jedlo. Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Tip na netradičné vynikajúce jedlo 🙂 Ak ste ešte nevyskúšali quinou, tak máte jedinečnú príležitosť. Je veľmi ľahká, jemná a chrumkavá, je skvelým obsahom živín. Má vysoké …

Viac ... »

Klíčenie alfa klíčkov

Postup, ako si jednoducho doma vyklíčiť klíčky. Klíčenie Alfa klíčkov Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 3.2 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Poznáte klíčky? Obsahujú obrovské množstvo enzýmov. Výborne napomáhajú k tráveniu, obranyschopnosti organizmu, najmä v zime, keď nemáme zdravú,dobrú zeleninu, plnú slnka 🙂 Odporúčam kúpiť si semienka a vyklíčiť doma. Nezaberie vám …

Viac ... »