Neskutočná <3 Keby som vám tak vedela preniesť tú chuť. Vysoko delikátna, prebudí vám všetky chuťové zmysly. Ešte nikdy sa mi taká dobrá rybacia polievka nepodarila. Plná chuť zeleninky, jemná aróma rybky, a úplne krémová a maslová. Kedysi som chodievala na rybaciu do nórskeho rýchleho občerstvenia a milovala som ju. Tentokrát sa mi podarila ešte lepšie ako originál. Vyskúšajte, obrovsky si pochutíte :*
Neskutočná <3 Keby som vám tak vedela preniesť tú chuť. Vysoko delikátna, prebudí vám všetky chuťové zmysly. Ešte nikdy sa mi taká dobrá rybacia polievka nepodarila. Plná chuť zeleninky, jemná aróma rybky, a úplne krémová a maslová. Kedysi som chodievala na rybaciu do nórskeho rýchleho občerstvenia a milovala som ju. Tentokrát sa mi podarila ešte lepšie ako originál. Vyskúšajte, obrovsky si pochutíte :*
Pór si nakrájame na drobno a osmahneme na olivovom oleji. Mrkvu/petržlen ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky (kocky) a pridáme k póru. Restujeme spolu asi 3 minútky. Medzitým si papriku zbavíme jadrovníka a nakrájamae na malé kúsky. Fenikel prerežeme napoly, zbavíme hlúbika (nachádza sa v dolnej časti a má tvar trojuholníka) a tiež nakrájame na malé kúsky. Pridáme k zelenine, zamiešame a minútku restujeme, aby sa prepojili chute. Pridáme 1/2 čl mletú červenú papriku a kurkumu, drvenú rascu, vhodíme polku ošúpanej cibule vcelku, cesnak vcelku, bobkový list, na tretinky nakrájané rajčinky, zalejeme vriacou vodou z kanvice po rysku 2 litre a varíme 10 minút.
Po 10 minútach pridáme ovsené vločky, šošovicu, a na malé kúsky nakrájaný batát. Varíme ďalších 15 minút. Ak sa vám zdá polievka hustá a voda sa vyparila, dolejte ešte pol litra vriacej vody.
Z polievky odoberieme 3-4 žufanky zeleniny aj s vodou (podľa toho, akú ju chcete mať krémovú), pridáme čerstvé bylinky bazalku a kôpor a rozmixujeme na hladký krém. Vrátime naspať do polievky. Ak máte polievku moc hustú, pridajte vody, ak riedku, ešte trochu rozmixujte. Rybu si nakrájame na menšie kocky, pridáme do polievky a povaríme ešte 5 minút.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
trochu som to prehnal s feniklom, recept jasny, dovolil som trosku improvizovat s obycajnymi zemiakmi. Kvoli najlmadsiemu synovi som ju rozmixoval uplne a potom som dal rybu. Dakujem velmi pekne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
polievocku som dnes robila, je dokonala, moja prva rybacia, velka vdaka :-* ( p.s., batat som dala cely, zdala sa mi riedka 🙂 )
…. úplne fantstickáááá. robila som ju už 3 krát…. neviem-e sa jej dojesť…..
Prosim, ked mam len suseny fenikel, kolko dam? Dakujem
trochu som to prehnal s feniklom, recept jasny, dovolil som trosku improvizovat s obycajnymi zemiakmi. Kvoli najlmadsiemu synovi som ju rozmixoval uplne a potom som dal rybu. Dakujem velmi pekne.