Šťavnaté srdiečka na paprike s ryžou

Už som si myslela, že dnes ten recept nedopíšem 🙂 Od rána vám ho nahadzujem . Už ho máte na webe, tak verím, že vám bude chutiť tak ako nám. Mne manžel povedal, že ho môžem kľudne robiť aj raz týždenne 😀 A pritom tak jednoduché a lacné jedlo 🙂

Šťavnaté srdiečka na paprike s ryžou
Šťavnaté srdiečka na paprike s ryžou
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 3.9
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Srdiečka, puchríky aj pečienky mám veľmi rada vďaka ich mäsitej chuti. Je to jednoduché, lacné jedlo, s ktorým sa naozaj zavďačíte a bude všetkým chutiť. Vďaka omáčke a červenej paprike je tak neskutočne šťavnaté 🙂
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
45 min
Šťavnaté srdiečka na paprike s ryžou
Šťavnaté srdiečka na paprike s ryžou
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 3.9
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Srdiečka, puchríky aj pečienky mám veľmi rada vďaka ich mäsitej chuti. Je to jednoduché, lacné jedlo, s ktorým sa naozaj zavďačíte a bude všetkým chutiť. Vďaka omáčke a červenej paprike je tak neskutočne šťavnaté 🙂
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
45 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Do hrnca pridáme olivový olej. Ryžu si premyjeme, pridáme do hrnca a minútku poopekáme. Zaleme vriacou vodou centimeter nad ryžu, prikryjeme pokrievkou, znížime oheň a varíme 10-12 minút. Následne vypneme a necháme pod pokrievkou 10 minút dôjsť. Dochutíme plátom masla, soľou.
  2. Cibule si ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici si rozhorúcime olivový olej a osmahneme cibulky dozlatova cca 3 minútky.
  3. Medzitým si pripravíme srdiečka. Umyjeme ich pod vodou a nakrájame na kolieska. Kúsok z vrchu srdiečka, kde je tá biela srdcová cieva zvyknem odrezať a nedávam variť, lebo zvykne tak chrumkať. Ak vám to nevadí, nemusíte.
  4. Cibuľku si poprášime rascou, mletou červenou paprikou, kurkumou, pridáme srdiečka, zamiešame, nalejeme 3 deci vriacej vody a v tlakovom hrnci od momentu pískania varíme 40-45 minút. Ak použijete klasický hrniec, pod pokrievkou 60 minút, aby boli mäkké.
  5. Na záver zahustíme škrobom - v pol deci vody si rozhabarkujeme čajovú lyžicku škrobu a nalejeme k srdiečkam. Ak sa voda veľmi vyparila, priebežne dolievame podľa vami želanej konzistencie. Dochutíme soľou, citónovou šťavou a čerstvými bylinkami.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 15 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

3 komentáre

  1. Vôbec som netušila, že srdcia môžu byť tak chutné. Robila som viackrát.

  2. Dnes som to robila prvykrát a fakt je to chutné niečo také ako pečienka ale jemnejšia chuť . Ďakujem za receptík. ?

  3. Ďakujem za veľmi dobrý recept, už ich nikdy nerobím inak.👍

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.