Už som si myslela, že dnes ten recept nedopíšem 🙂 Od rána vám ho nahadzujem . Už ho máte na webe, tak verím, že vám bude chutiť tak ako nám. Mne manžel povedal, že ho môžem kľudne robiť aj raz týždenne 😀 A pritom tak jednoduché a lacné jedlo 🙂
Šťavnaté srdiečka na paprike s ryžou
Hodnotienie: 20 Hodnotenie: 3.9 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Srdiečka, puchríky aj pečienky mám veľmi rada vďaka ich mäsitej chuti. Je to jednoduché, lacné jedlo, s ktorým sa naozaj zavďačíte a bude všetkým chutiť. Vďaka omáčke a červenej paprike je tak neskutočne šťavnaté 🙂
Srdiečka, puchríky aj pečienky mám veľmi rada vďaka ich mäsitej chuti. Je to jednoduché, lacné jedlo, s ktorým sa naozaj zavďačíte a bude všetkým chutiť. Vďaka omáčke a červenej paprike je tak neskutočne šťavnaté 🙂
Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Do hrnca pridáme olivový olej. Ryžu si premyjeme, pridáme do hrnca a minútku poopekáme. Zaleme vriacou vodou centimeter nad ryžu, prikryjeme pokrievkou, znížime oheň a varíme 10-12 minút. Následne vypneme a necháme pod pokrievkou 10 minút dôjsť. Dochutíme plátom masla, soľou.
Cibule si ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici si rozhorúcime olivový olej a osmahneme cibulky dozlatova cca 3 minútky.
Medzitým si pripravíme srdiečka. Umyjeme ich pod vodou a nakrájame na kolieska. Kúsok z vrchu srdiečka, kde je tá biela srdcová cieva zvyknem odrezať a nedávam variť, lebo zvykne tak chrumkať. Ak vám to nevadí, nemusíte.
Cibuľku si poprášime rascou, mletou červenou paprikou, kurkumou, pridáme srdiečka, zamiešame, nalejeme 3 deci vriacej vody a v tlakovom hrnci od momentu pískania varíme 40-45 minút. Ak použijete klasický hrniec, pod pokrievkou 60 minút, aby boli mäkké.
Na záver zahustíme škrobom - v pol deci vody si rozhabarkujeme čajovú lyžicku škrobu a nalejeme k srdiečkam. Ak sa voda veľmi vyparila, priebežne dolievame podľa vami želanej konzistencie. Dochutíme soľou, citónovou šťavou a čerstvými bylinkami.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Vôbec som netušila, že srdcia môžu byť tak chutné. Robila som viackrát.
Dnes som to robila prvykrát a fakt je to chutné niečo také ako pečienka ale jemnejšia chuť . Ďakujem za receptík. ?
Ďakujem za veľmi dobrý recept, už ich nikdy nerobím inak.👍