Priatelia, úžasná tekvicová crema ♥ ♥ Veľmi expresná, úžasne maslová a vďaka citrónu svieža. Netreba jej ani smotanu. 😉
Čo budeme potrebovať
- 1 ks červená cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 1 ks petržlen
- 1/2 maslová tekvica
Množstvo: osoby
Postup prípravy
- Červenú cibuľku a cesnak si nakrájame nadrobno a osmahneme na masle v hrnci. Zvykneme cibuľku osoliť, osvedčilo sa mi, že vtedy sa nepripáli.
- 1 petržlen a pol menšej maslovej tekvice (na cca 1,5-2 litre) si rozmixujeme v mixéri na malé kúsky. Pridáme k cibuli a krátko spolu osmahneme. Pridáme korenie, chilli, 2 bobkové listy a zalejeme horúcou vodou. Varíme cca 10 minút od bodu varu.
- Vyberieme bobkáče a zmixujeme na hladký krém. Nastrúhame muškátový oriešok, podľa potreby dosolíme, pridáme trošku masla a citrónovú šťavu. Podávame s tekvicovým olejom a na sucho opraženými tekvicovými jadierkami. Bon appetit. 😉
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.