Túto bleskovú špaldovú, hrnčekovú kefírovo-tvarohovú bublaninu odporúčam všetkými desiatimi. Je úžasne nadýchaná, šťavnatá, nie mokrá a vďaka jej jemnej chuti po tvarohu vám zmizne zo stola tak rýchlo, ako ju pripravíte 🙂
Tvarohovo-kefírová bublanina
Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 3.33 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na celý plech budeme potrebovať nasledujúce množstvá. Robila som ju prvýkrát do tortovej formy, a teda vyzerala úžasne. No môžete ju dať aj do suflé foriem. Na tortovú formu s priemerom 26 cm budeme potrebovať polovičné množstvo ingrediencií.
Na celý plech budeme potrebovať nasledujúce množstvá. Robila som ju prvýkrát do tortovej formy, a teda vyzerala úžasne. No môžete ju dať aj do suflé foriem. Na tortovú formu s priemerom 26 cm budeme potrebovať polovičné množstvo ingrediencií.
cca 1/2hrnčekvodapridávame nakoniec. Aby cesto nebolo husté, riedime ho.
Množstvo:
Postup prípravy
Všetko spolu vymiešame buď metličkami, alebo ručne a dáme na vymastený, kokosom vysypaný plech. Navrch poukladáme ovocie, ktoré ľúbite (napr. lesné čučoriedky, ríbezle, aj mrazené). Pečieme pri teplote 180 stupňov, s horným aj dolným ventilátorom, cca 30 min. Nakoniec posypeme pomletým xylitolom. Bon appetit 🙂 Ak chcete mať bublaninu ešte nadýchanejšiu, vyšľahajte si dve bielka a nakoniec ich jemne vmiešajte do zmesi 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Kolacik vyzera mnam, chystam sa ho robit, len by som chcela poprosit info, uvedene mnozstvo ide na taky stredne velky plech? Kolacik by mal byt skor tensi vsak? Dakujem vopred 🙂
Aduš uvedené množstvo je na tortovú formu priemer 26 cm. Čiže keď plech, tak taký malý ako je priemer. Radšej by som volila dvojnásobnú dávku, alebo skús spraviť do tortovej formy, bude aj lepšie vyzerať, ako rez 🙂
Ahoj Tinka, v recepte pises, ze na formu 26cm treba pouzit polovicu ingrediencii, a v komente ze mnozstvo je na formu 26cm.. Nepeciem skoro vobec, tak nemam odhad.. tak ako to je? chystam sa piect dnes tak nech to ma aspon sancu 🙂
Vyskusala som na plech s rozmermi 30×37,mnozstva som davala ako je uvedene v recepte a dopadlo to vyborne?. Kolacik bol neskutocny,stavnaty,pekne narastol,sladky akurat a chutil aj recept odomna pytali?.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Kolacik vyzera mnam, chystam sa ho robit, len by som chcela poprosit info, uvedene mnozstvo ide na taky stredne velky plech? Kolacik by mal byt skor tensi vsak?
Dakujem vopred 🙂
Aduš uvedené množstvo je na tortovú formu priemer 26 cm. Čiže keď plech, tak taký malý ako je priemer. Radšej by som volila dvojnásobnú dávku, alebo skús spraviť do tortovej formy, bude aj lepšie vyzerať, ako rez 🙂
Tinka,myslis, ze bude vadit ked pouzijem jemny tvaroh??
Ahoj Tinka, v recepte pises, ze na formu 26cm treba pouzit polovicu ingrediencii, a v komente ze mnozstvo je na formu 26cm.. Nepeciem skoro vobec, tak nemam odhad.. tak ako to je? chystam sa piect dnes tak nech to ma aspon sancu 🙂
Vyskusala som na plech s rozmermi 30×37,mnozstva som davala ako je uvedene v recepte a dopadlo to vyborne?. Kolacik bol neskutocny,stavnaty,pekne narastol,sladky akurat a chutil aj recept odomna pytali?.
Na velky plech ostane bublanina nizsia – asi ako na uvodnom obrazku, odporucam stredny plech, cca ako uviedla p.Katarina.
Tento kolac je podla mna skvely! Chutil aj detom! Presne nueco taketo som hladala,rychle a aj zdrave. Dakujem