zdravé, krehké, jemné, rozplývajúce sa na jazyku 🙂
Vanilkové rožky (bezlepkové)
Hodnotienie: 28 Hodnotenie: 3.64 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Aby aj bezlepkové vanilkové rožky boli jemné, neskutočne krehké až sa rozsýpajúce na jazyku. Vďaka pohánkovej múke s jej nezameniteľnou arómou aj budú. Je to náš rodinný recept, rožky sú bez vajíčka a môžete si urobiť aj vegan či bezlaktózovú verziu. Obalené sú v domácom vanilkovom cukre, ktorý si vyrobíte úplne jednoducho a ešte aj zdravo.
Aby aj bezlepkové vanilkové rožky boli jemné, neskutočne krehké až sa rozsýpajúce na jazyku. Vďaka pohánkovej múke s jej nezameniteľnou arómou aj budú. Je to náš rodinný recept, rožky sú bez vajíčka a môžete si urobiť aj vegan či bezlaktózovú verziu. Obalené sú v domácom vanilkovom cukre, ktorý si vyrobíte úplne jednoducho a ešte aj zdravo.
Príprava vanilkáčov je úplne jednoduchá. Suroviny na cesto si zmiešame dokopy a dáme aspoň na hodinu do chladničky odležať. Ak máte formu, je to o to jednoduchšie. Ak nemáte, tak si ušúľajte valček, odkrajujte a tvarujte rožky.
Rúru si rozhorúčime na 170 stupňov. Vložíme rožky a v momente stiahneme na 150 stupňov. Pečieme 10-12 min, keď začnú hnednúť okraje a prevoňajú nám kuchyňu, sú hotové. Necháme vychladnúť a posypeme/obalíme v domácom vanilkovom pomletom trstinovom cukre.
Ak sa vám cesto "drolí" stačí pridať trochu viac citrónovej šťavy, alebo masla, ak je lepivé naopak prisypať múku. Každá múka saje tekutiny inak.
Poznámka k receptu
TIP na domáci vanilkový cukor : Trstinový cukor si pomelieme a vložíme doň pozdĺžne prerezanú vanilku, taktiež môžete rozmrviť aj vnútro vanilky. Zavrieme nádobu/pohár a necháme týždeň luhovať 🙂 Tú vanilku tam môžete nechať nastálo a len dosypávať cukor. Keď mi po čase vanilka v cukre úúplne stvrdne, vždy dám na 50 gram 1/3 lusku zomlieť v kávovom mlynčeku na prach. Do pečeného to je super, lepšie ako vnútro, chuť a vôňa sa zdvojnásobí.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Robila som ich na Vianoce, naozaj jemne a krehke, vsetko super, ale nabuduce by som ich uz robila z inej muky, nie z pohankovej. Mne tam ta pohanka vadila, nic ju neprerazilo a chut ani zdaleka nepripominala vanilkove rozky. Snad by vysli aj z inej bezlepkovej muky…
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Robila som ich na Vianoce, naozaj jemne a krehke, vsetko super, ale nabuduce by som ich uz robila z inej muky, nie z pohankovej. Mne tam ta pohanka vadila, nic ju neprerazilo a chut ani zdaleka nepripominala vanilkove rozky. Snad by vysli aj z inej bezlepkovej muky…