Vege boloňské špagety

vynikajúce nielen pre deti 🙂

Vege boloňské špagety
Vege boloňské špagety
Hodnotienie: 25
Hodnotenie: 4.24
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca bezmäsitá verzia boloňských špagiet 🙂 Rýchla, prekvapivo chutná a skvelá nielen pre deti :* Mäso nahradila červená šošovica a ak pridáte nadrobno nakrájanú cuketu, bude to mať ešte šťavnatejšiu, mäsitejšiu chuť :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Vege boloňské špagety
Vege boloňské špagety
Hodnotienie: 25
Hodnotenie: 4.24
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca bezmäsitá verzia boloňských špagiet 🙂 Rýchla, prekvapivo chutná a skvelá nielen pre deti :* Mäso nahradila červená šošovica a ak pridáte nadrobno nakrájanú cuketu, bude to mať ešte šťavnatejšiu, mäsitejšiu chuť :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Dáme si zovrieť vodu na špagety. A špagety uvaríme podľa návodu.
  2. Medzitým si nakrájame červenú cibuľu veľmi nadrobno a osmahneme ju dosklovita na olivovom oleji. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, drvenú rascu, červenú mletú papriku, kurkumu, pridáme celý strúčik cesnaku na prevoňanie, šošovicu a zalejeme pasírovanými rajčinami. Vhodíme 2 listy bazalky a na malom ohni varíme 15 min. Miešame, v prípade potreby podlejeme vodou. Na záver dochutíme soľou, medom, majoránkou. Ak máte radi výraznejšiu chuť, môžete pridať fermentovanú sójovú omáčku.
  3. Špagety zlejeme, pridáme na ne kus masla, zamiešame a servírujeme s omáčkou, navrch nastrúhame pecorino, alebo parmezán a podávame s čerstvou bazalkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.64 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

9 komentárov

  1. SKVELEEEEE!!!! varila som cez víkend a je to totálna paráda… priateľ to ochutnal s veľkym rešpektom, ale len prvu lyžičku, skonštatoval že je to vynikajúce a spapal všetko čo bolo na tanieri a aj to čo zostalo v hrnci. OBROVSKA VĎAKA za úžasný recept! ps- neverila som že to bude za 15 min hotove, ale bolo!

  2. Skvelé, manžel ani neveril, že v tom nie je žiadne mäso 😀 Vraj ho tam aj tak cíti:)

  3. Dakujem za úzastny recept, moja 3 rocná dcérka zjedla cely tanierik na veceru <3

  4. Neverila som, že omáčka bude chutiť ako boloňská…a veru vonia a chutí úplne ako moja mäsová boloňská. Super ??.

  5. Vyborneeee, skutocne chutia „boloňsky“ 🙂 zaraďujem do nasho pravidelného repertoáru ??

  6. Prosím vás Tinka,viete mi poradiť,kde by som kúpila tie pasirovane rajčiny?Lebo minule som tento recept varila,a bolo to dosť kyslé.Asi to bolo v tých rajčinách.

  7. Šošovica je z konzervy. Ďakujem

  8. Robila som a okrem cukety som dala vsetko, aj sojovku..hmm.. asi sa nejake prisady medzi sebou znegovali alebo neviem kde bola chyba, ale bolo to fadne chutovo. A to som nesetrila prisadami. Bolo citit hlavne rajciny. Ta sosovica tam bola taka sucha..no nic moc chutovo a okolo masa to neslo ani nahodou 😀 Zostaneme pri nasej rajcinovej klasike 🙂

  9. Varila som dnes ,a na to že mám doma 5hladnych krkov(3chlapi a slečna ) vrátane mňa tak všetci uznali že super obed .dala som všetko tak ako Tinka ale vo väčšom množstve,posypať pecorinom a olá mňam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.