vynikajúce nielen pre deti 🙂
Vynikajúca bezmäsitá verzia boloňských špagiet 🙂 Rýchla, prekvapivo chutná a skvelá nielen pre deti :* Mäso nahradila červená šošovica a ak pridáte nadrobno nakrájanú cuketu, bude to mať ešte šťavnatejšiu, mäsitejšiu chuť :*
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 10 min |
Doba varenia |
15 min |
|
|
Vynikajúca bezmäsitá verzia boloňských špagiet 🙂 Rýchla, prekvapivo chutná a skvelá nielen pre deti :* Mäso nahradila červená šošovica a ak pridáte nadrobno nakrájanú cuketu, bude to mať ešte šťavnatejšiu, mäsitejšiu chuť :*
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks červená cibuľa alebo pór
- 1/2 ks mrkva
- 4 PL červená šošovica
- 1 strúčik cesnak
- 2 šálky pasírované rajčiny redšie
- 1/2 šálky voda
- soľ, med, majoránka, bazalkové listy
- 150 gram špagety
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Dáme si zovrieť vodu na špagety. A špagety uvaríme podľa návodu.
- Medzitým si nakrájame červenú cibuľu veľmi nadrobno a osmahneme ju dosklovita na olivovom oleji. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, drvenú rascu, červenú mletú papriku, kurkumu, pridáme celý strúčik cesnaku na prevoňanie, šošovicu a zalejeme pasírovanými rajčinami. Vhodíme 2 listy bazalky a na malom ohni varíme 15 min. Miešame, v prípade potreby podlejeme vodou. Na záver dochutíme soľou, medom, majoránkou. Ak máte radi výraznejšiu chuť, môžete pridať fermentovanú sójovú omáčku.
- Špagety zlejeme, pridáme na ne kus masla, zamiešame a servírujeme s omáčkou, navrch nastrúhame pecorino, alebo parmezán a podávame s čerstvou bazalkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
SKVELEEEEE!!!! varila som cez víkend a je to totálna paráda… priateľ to ochutnal s veľkym rešpektom, ale len prvu lyžičku, skonštatoval že je to vynikajúce a spapal všetko čo bolo na tanieri a aj to čo zostalo v hrnci. OBROVSKA VĎAKA za úžasný recept! ps- neverila som že to bude za 15 min hotove, ale bolo!
Skvelé, manžel ani neveril, že v tom nie je žiadne mäso 😀 Vraj ho tam aj tak cíti:)
Dakujem za úzastny recept, moja 3 rocná dcérka zjedla cely tanierik na veceru <3
Neverila som, že omáčka bude chutiť ako boloňská…a veru vonia a chutí úplne ako moja mäsová boloňská. Super ??.
Vyborneeee, skutocne chutia „boloňsky“ 🙂 zaraďujem do nasho pravidelného repertoáru ??
Prosím vás Tinka,viete mi poradiť,kde by som kúpila tie pasirovane rajčiny?Lebo minule som tento recept varila,a bolo to dosť kyslé.Asi to bolo v tých rajčinách.
Šošovica je z konzervy. Ďakujem
Robila som a okrem cukety som dala vsetko, aj sojovku..hmm.. asi sa nejake prisady medzi sebou znegovali alebo neviem kde bola chyba, ale bolo to fadne chutovo. A to som nesetrila prisadami. Bolo citit hlavne rajciny. Ta sosovica tam bola taka sucha..no nic moc chutovo a okolo masa to neslo ani nahodou 😀 Zostaneme pri nasej rajcinovej klasike 🙂
Varila som dnes ,a na to že mám doma 5hladnych krkov(3chlapi a slečna ) vrátane mňa tak všetci uznali že super obed .dala som všetko tak ako Tinka ale vo väčšom množstve,posypať pecorinom a olá mňam.