Maslová po tekvici, sladká po rajčinách, delikátna zimná pochúťka, ktorá zahreje 🙂

Polievky sú v poslednej dobe moja achilova päta. Mám pocit, že stále točím tie isté dokola. Ale ono to prišlo 🙂 Dokonalá zimná inšpirácia. Zahreje a je vysoko delikátna, krémová po tekvici a sladká po rajčinách. Muškátový oriešok dodá na pikantnosti a kvapka citrónu ju osvieži. Jednoducho musíte vyskúšať, už som ju varila 3x 😀 Moje nepolievkové dieťa sa jej nevie dojesť 😀
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 15 min. |
Doba varenia |
30 min. |
|
|
![]() |
Polievky sú v poslednej dobe moja achilova päta. Mám pocit, že stále točím tie isté dokola. Ale ono to prišlo 🙂 Dokonalá zimná inšpirácia. Zahreje a je vysoko delikátna, krémová po tekvici a sladká po rajčinách. Muškátový oriešok dodá na pikantnosti a kvapka citrónu ju osvieži. Jednoducho musíte vyskúšať, už som ju varila 3x 😀 Moje nepolievkové dieťa sa jej nevie dojesť 😀
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 ks pór
- 1/2 ks maslová tekvica hruškového tvaru
- 1/2 ks rajčiny v konzerve kúsky
- 2 strúčiky cesnak
- 1 PL červená šošovica
- 1 ks zemiak
- 2 PL domáci kečup
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Na masle si speníme nakrájaný pór, pridáme rascu, koriander, nakrájaný cesnak a osmahneme ešte minútku. Pridáme nakrájanú všetku zvyšnú zeleninu, plus rajčiny z konzervy, kečup a šošovicu. Čím nadrobnejšie nakrájate zeleninu, tým skôr budete mať uvarenú polievku. Zeleninu zalejeme 1,5 litrom vody, pridáme druhý cesnak v celosti, 2 bobkový list a pod poodchýlenou pokrievkou varíme cca 30 min.
- Bobkové listy vyberieme a polievku rozmixujeme do krémovej konzistencie. Dolejte prípadne vodou, aby ste mali konzistenciu redšiu, podľa vašej chuti.
- Polievku dochutíme soľou, kúskom masla alebo sladkou smotanou (12% alebo 33%), nastrúhaným muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Bon appetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Ďakujeme za výborné recepty, máme doma 3 Vaše knižky receptov. Potešilo by, ak by ste dali pod recept, v ktorej z Vašich kníh sa recept nachádza. Dobrú chuť všetkým.
Tomáš