Dnes som mala obrovskú chuť na jemné zajačie mäsko s krémovou omáčkou. Podarila sa úžasne, dokonca bola krémová ako cappucino (bez mlieka či smotany) 🙂 Knedlík môj overený recept na celošpaldový, dokonca celozrnný, no stále nadýchaný a chuťovo jemný <3 (vidíte tie oká?) V čom tkvie to kúzlo? Ovsené vločky moji milí :* Krásne drží tvar a chutí neskutočne <3 Dnes som však trochu zaexperimentovala a urobila dvojfarebný. Na internete som takýto videla no s potravinárskym farbivom. Viete, že ja na túto chémiu nie som, tak som pridala kurkumu..a ajhľa ho papľuha aký je čačaný :P Nabudúce vyskúšam aj špenátový.
Dnes som mala obrovskú chuť na jemné zajačie mäsko s krémovou omáčkou. Podarila sa úžasne, dokonca bola krémová ako cappucino (bez mlieka či smotany) 🙂 Knedlík môj overený recept na celošpaldový, dokonca celozrnný, no stále nadýchaný a chuťovo jemný <3 (vidíte tie oká?) V čom tkvie to kúzlo? Ovsené vločky moji milí :* Krásne drží tvar a chutí neskutočne <3 Dnes som však trochu zaexperimentovala a urobila dvojfarebný. Na internete som takýto videla no s potravinárskym farbivom. Viete, že ja na túto chémiu nie som, tak som pridala kurkumu..a ajhľa ho papľuha aký je čačaný :P Nabudúce vyskúšam aj špenátový.
Cibuľu si nakrájama nadrobno. V hnci si rozhorúčime maslo (alebo ghee, alebo masť), pridáme cibuľu, znížime oheň a restujeme cca minútku, dve dosklovita. Pridáme nakrájaný pór, rascu a tymián a minútku porestujeme. Pretlačíme cesnak a zamiešame. Mrkvu a petržlen si ošúpeme, nakrájame a pridáme k zmesi. Pridáme červenú mletú papriku, kurkumu a poriadne zamiešame. Do zmesi vtlačíme umyté stehná a zalejeme vriacou vodou, tak, aby bolo všetko pokryté. Trochu ešte pomiešame, aby sa nám na spodok hrnca neprichytila zelenina. V hrnci varíme 45-60 min, podľa toho, či máte domáce zajka alebo kupovaného. V tlakovom je hotový za 30 min od momentu pískania.
Keď je zajko uvarený, vyberieme mäsko (malo by sa rozpadávať) a môžeme ho buď obrať, alebo nechať v celku. Omáčku si rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. V prípade potreby dolejeme buď ešte vodu, alebo zahustíme troškou zemiakového škrobu. Dochutíme soľou, lyžicou medu, citrónovou šťavou, struhneme muškátový oriešok a pridáme hrubší plát masla (príp. ghee). Na záver vsypeme veľkú hrsť petržlenovej vňate.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.