Mandľové oriešky

oriešky pre popolušku

Mandľové oriešky
Mandľové oriešky
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.29
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moja veľmi dobrá priateľka a úžasná cukrárka Peťka Blascak z Little beans bakery, ktorá vie zdravo a chutne napiecť, akoby ste si to sami doma urobili, mi prezradila recept na neskutočné, rozplývajúce sa mandľové oriešky. No kto by ich nemiloval? 🙂 A ešte sú aj zdravé <3
Množstvo Príprava
25 kusov 30 min
Doba varenia
7 min
Množstvo Príprava
25 kusov 30 min
Doba varenia
7 min
Mandľové oriešky
Mandľové oriešky
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.29
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moja veľmi dobrá priateľka a úžasná cukrárka Peťka Blascak z Little beans bakery, ktorá vie zdravo a chutne napiecť, akoby ste si to sami doma urobili, mi prezradila recept na neskutočné, rozplývajúce sa mandľové oriešky. No kto by ich nemiloval? 🙂 A ešte sú aj zdravé <3
Množstvo Príprava
25 kusov 30 min
Doba varenia
7 min
Množstvo Príprava
25 kusov 30 min
Doba varenia
7 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: kusov
Postup prípravy
  1. Zo všetkých surovín si vypracujeme vláčne cesto, zabalíme do do fólie a odložíme aspoň na hodinu do chladničky.
  2. Trúbu si predohrejeme na 180C, teplovzdušnú na 160C.
  3. Z vychladnutého cesta odštipujeme malé kúsky a vláčame ich do formičiek. Vkladáme toľko, aby bola pokrytá celá formička, ale zároveň v strede necháme malú priehlbinu. Formičky nie je potrebné vymasťovať ani vysypávať. Pečieme cca. 7 minút, po upečení vyberieme z rúry a za cca. 2 minúty vyklopíme z formičiek.
  4. Vo vodnom kúpeli si roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť. Následne ju zašlaháme do masla a creame cheese izbovej teploty - všetky suroviny by mali mať rovnakú teplotu.
  5. Oriešky plníme cez cukrárenský sáčok a zlepujeme dokopy. Naplňte ich maximálne 5 dní pred Vianocami.
    Oriešky plníme cez cukrárenský sáčok a zlepujeme dokopy. Naplňte ich maximálne 5 dní pred Vianocami.
Poznámka k receptu

Zdroj : little beans bakery

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

2 komentáre

  1. Dobry den Tinka, je spravne uvedeny pocet kusov z tejto davky? Mam urobene cesto, zatial som z neho upiekla sotva tretinu a uz mam spolu 40 ks, ratam ze z celeho cesta mi teda vyjde okolo 120 orieskov. Hmmm kde je chyba 😀 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.