Výborná, vychutená a ozdravená verzia „knedla, vepřa, zela“ 🙂
Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou
Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.75 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sľúbený recept na vylepšené, vychutené, šťavnaté, ozdravené, také to moje "knedlo, vepřo, zelo". Garantujem všetkých desať oblízaných prstov 😀 Tá chuť nemá hraníc 🙂
Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou
Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.75 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sľúbený recept na vylepšené, vychutené, šťavnaté, ozdravené, také to moje "knedlo, vepřo, zelo". Garantujem všetkých desať oblízaných prstov 😀 Tá chuť nemá hraníc 🙂
Zapneme si rúru na 180 stupňov, bez ventilátora, hore-dole. Mäsko si omyjeme a jemne vyklepeme. Každé rozrežeme na dva kúsky. Nakrájame 1/2 cibule na mesiačiky a rozložíme ju na dno jenskej misy. Taktiež cesnak na mesiačiky a pridáme medzi cibuľu. Na túto zeleninu položíme mäso. Zarobíme si teriyaki omáčku. Horčicu, kečup, med, olivový olej, sójovú omáčku, papriku, soľ, čili a trochu citrónovej šťavy dáme do šálky, prilejeme cca 1,5 deci vody a poriadne rozmiešame. Podľa chuti dosolíme a vylejeme na mäso. Malo by byť ponorené do polovice, možno aj o trochu viac. Prikryjeme pokrievkou a dáme piecť do rúry na 60 min. Po tomto čase odokryjeme a ešte 10-15 min. pripečieme.
1/2 cibule si nakrájame na kocky. Na panvici si rozhorúčime olivový olej, pridáme cibuľu, 1 zarovnanú PL trstinového cukru a karamelizujeme cca 3-5 min. Kapustu si s feniklom nakrájame na tenké plátky a pridáme k cibuli. Dochutíme soľou, kurkumou, sójovou omáčkou, trochou octu, podlejeme trochou vody a zakryté dusíme cca 10-15 min., pokým kapusta zmäkne. Voda sa vyparí. Vmiešame kúsok masla, dochutíme podľa potreby soľou a citrónovou šťavou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Vyskúšaný aj tento recept a vrelo odporúčam.Všetkým doma veeeeľlmi chutilo.