Kuracie supreme s pečenou zeleninou na glazúrovanej cibuľke
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúce, zdravé a chutné jedlo takmer z jedného pekáča 🙂 Kuracie supreme pečené na zelenine, alebo Ninja kura 😀 Supreme je vlastne časť kuracieho prsa s horným stehnom/kĺbikom. Ak by ste nezohnali, kľudne môžete spraviť variáciu s kuracím stehnom. Vynikajúco celé jedlo podčiarkne šťavnatá glazúrovaná cibuľka.
Kuracie supreme s pečenou zeleninou na glazúrovanej cibuľke
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúce, zdravé a chutné jedlo takmer z jedného pekáča 🙂 Kuracie supreme pečené na zelenine, alebo Ninja kura 😀 Supreme je vlastne časť kuracieho prsa s horným stehnom/kĺbikom. Ak by ste nezohnali, kľudne môžete spraviť variáciu s kuracím stehnom. Vynikajúco celé jedlo podčiarkne šťavnatá glazúrovaná cibuľka.
Rúru si rozhorúčime na 200 stupňov bez ventilátora.
Všetku zeleninu okrem cibule si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do misky, polejeme olivovým olejom, soľou a rascou. Dno zapekacej misky si potrieme trochou oleja a vysypeme do nej zeleninu.
Kuracie supremky si opláchneme a osušíme. Vložíme do misky, polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a zamiešame. Položíme na zeleninu, zakryjeme a pečieme 30 min.
Medzitým si pripravíme glazúrovanú cibuľku. Je neskutočná, šťavnatá a vychutená. Do panvice si dáme bravčovú masť, aby sa nám rozhorúčila. Cibuľky si ošúpeme, prekrojíme napoly a nakrajáme na krúžalky. Pridáme do panvice, prilejeme balsamico ocot, sójovú omáčku, cukor, soľ a restujeme na plnom ohni cca 1 max 2 min. Necháme ju skaramelizovať, aby sa nám mierne zosklovateľa, no zároven zostala šťavnatá. Keď je hotová, prikryjeme a necháme odpočívať.
Po 30 tich minútach kura so zeleninou odokryjeme, prepneme rúru na gril a grilujeme ešte 15 min. AK nemáte funkciu gril, nechajte na pôvodnej a dopečte otvorené na 220 stupňov. Ak nám zelenina pustila vela vody vylejte ju do hrnca, pridajte kus masla a nechajte zredukovať na omáčku, ktorou potom môžete poliať kura aj zeleninu. Výpek je výborný. Má silnú zeleninovú chuť.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.