Podpecník s nivou a medvedím cesnakom

neskutočne chrumkavý a hebký

Podpecník s nivou a medvedím cesnakom
Podpecník s nivou a medvedím cesnakom
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 3.9
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zvonku neuveriteľne chrumkavý, vnútri nadýchaná striedka <3 Jeho chuť nádherne rozvinie niva a rozvonia medvedí cesnak. Navyše celý zo zdravých surovín <3 Nádherne variabilné cesto na slano aj sladko. Voilá, taký je podpecník. Zamilujete si ho od prvého hryzu až po posledný :*
Množstvo Príprava
3 kruhy rozmerovo ako veľká pizza 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 30 min
Množstvo Príprava
3 kruhy rozmerovo ako veľká pizza 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 30 min
Podpecník s nivou a medvedím cesnakom
Podpecník s nivou a medvedím cesnakom
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 3.9
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zvonku neuveriteľne chrumkavý, vnútri nadýchaná striedka <3 Jeho chuť nádherne rozvinie niva a rozvonia medvedí cesnak. Navyše celý zo zdravých surovín <3 Nádherne variabilné cesto na slano aj sladko. Voilá, taký je podpecník. Zamilujete si ho od prvého hryzu až po posledný :*
Množstvo Príprava
3 kruhy rozmerovo ako veľká pizza 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 30 min
Množstvo Príprava
3 kruhy rozmerovo ako veľká pizza 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: kruhy rozmerovo ako veľká pizza
Postup prípravy
  1. Suroviny na kvások si dáme do misky, zamiešame a necháme cca 10-15 min nabobtnať.
  2. Do misky si navážime múky, pridáme soľ a zamiešame. Do stredu si rozbijeme jedno vajce. K zmesi pridáme vzniknutý kvások, prilejeme mlieko s olejom a necháme robotom (alebo ručne) cca 10 min vymiesiť lepivé cesto. Cesto si posypeme ešte párkrát múkou a ručne trochu zapracujeme, aby sa odliepalo od stien misky. Nesmie byť však hutné, prisypávajte len zľahka. Má byť úžasne vláčne a jemné. Prikryjeme a necháme vykysnúť 30-45 min. Musí strojnásobiť objem.
  3. Rúru si predhrejeme na 180-200 stupňov (podľa toho, ako vám pečie) hore dole ventilátor.
  4. Cesto vyberieme z misky a predelíme na 3 rovnaké časti (ak chceme kruhy) alebo jeden celý na obdĺžnikový plech. Zapekaciu nádobu, alebo plech si vymastíme olejom a takými naolejovanými rukami poroztahujeme cesto. Hrúbku nechajte akú máte radi, či hrubší, alebo tenší. On ešte aj tak nakysne. Medvedí cesnak si nakrájame na malé slížiky a roztrúsime po ceste, posypeme nastrúhanou nivou okrem krajov, tie necháme taký centimeter dva suché - aby sme ich mohli ešte posypať syrom - posypte nastrúhaným. Cesnak ideálne, aby bol pod syrom, nech vám nezhorí. V prípade chuti ešte posoľte ale pozor, niva je slaná. Pečieme približne 15 min, resp. dozlatova, dochrumkava.
    Cesto vyberieme z misky a predelíme na 3 rovnaké časti (ak chceme kruhy) alebo jeden celý na obdĺžnikový plech. Zapekaciu nádobu, alebo plech si vymastíme olejom a takými naolejovanými rukami poroztahujeme cesto. Hrúbku nechajte akú máte radi, či hrubší, alebo tenší. On ešte aj tak nakysne. Medvedí cesnak si nakrájame na malé slížiky a roztrúsime po ceste, posypeme nastrúhanou nivou okrem krajov, tie necháme taký centimeter dva suché - aby sme ich mohli ešte posypať syrom - posypte nastrúhaným. Cesnak ideálne, aby bol pod syrom, nech vám nezhorí. V prípade chuti ešte posoľte ale pozor, niva je slaná. Pečieme približne 15 min, resp. dozlatova, dochrumkava.
Poznámka k receptu

TIP: verzie môžete variabilovať podľa chuti, namiesto nivy pridať bryndzu, alebo zamiešanú pochúťkovú smotanu s pažítkou, prípadne aj nasladko, na vrch rozrvstvíte zavárané marhule a posypete mrveničkou z masla, pomletých mandlí, trstinového cukru a škorice.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

14 komentárov

  1. Dobry den, prosim Vas idem robit kvasok druhy krat v zivote. Muku mam dat priamo do mlieka s kvaskom ? dvihne sa mi ? ci mam najprv spravit kvasok z mlieka, drozdia a cukru a potom az ked bude dvhnuty pridat muku ??? Dakujem Martina

    • Martina všetko dokopy, ja miešam najprv mlieko a cukor na malom plameni aby sa mi to oteplilo, potom pridam muku a nakoniec nadrobím droždie. Stále miešam metličkou až kým to neni spojené a potom dám vykvasiť na 15 min, alebo kým sa nedvihne že sa dotýka tanierika na hrnčeku

  2. Dobry den,
    Ked mam doma klasicky kvasok z raznej muky, ktory pouzivam na pecenie chleba, mozem aj tu vyuzit?prikrmim ho a pridam tiez 2 PL ?

    Dakujem:)eva

  3. Mnaaaam, strasne dobre

  4. Dobry den, je pomer mlieka spravny?? Na 550g muky uvadzate 200ml mlieka v kvasku, 300ml mlieka v ceste a 200 ml oleja
    550g muky a 700 ml tekutin…to sa mi zvykne roztekat…dakujem

  5. Skladuje sa v chladnicke kvasok

  6. Práve dorobený, je chrumkavý, vláčny, výborný, použila som bryndzu a slaninku. Určite ho budem robiť znova, super recept.

  7. A ešte dodám, že recept som dodržala presne, aj množstvo mlieka a oleja, neroztekal sa. Pri miesení som trochu poprášila múkou ako je to aj v recepte. A kvások – múku som dala navrch a nakysol parádne.

  8. Prave som to urobila a pride mi to velmi mastne a tazke?

  9. Jana Počuchová

    Práve som ho dorobila,je fantastický, úplne jemnučký,vláčny, nabudúce skúsim na sladko

  10. Skvelý, mäkkučky, jemný, nadýchaný….

Napísať odpoveď pre Eva Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.